Δεν είναι μόνο ο Ερντογάν – Και η τουρκική αντιπολίτευση αμφισβητεί την κυριαρχία στα ελληνικά νησιά – Άρχισε νέα στρατιωτική άσκηση!Γνωρίζαμε πολύ καλά την άποψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κυριαρχία στα ελληνικά νησιά, ωστόσο πλέον μπαίνει στο… παιχνίδι και η τουρκική αντιπολίτευση.

Όπως μεταφέρει ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης και αυτή ζητάει να συνεχίσει να επιμένει η κυβέρνησης και στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Συγκεκριμένα, ο Γιάνκι Μπαγτζιόγλου, αντιπρόεδρος Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δήλωσε: «Η Τουρκία θα πρέπει να ασκήσει πλήρως και αποτελεσματικά τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο με τις Ναυτικές και Αεροπορικές Δυνάμεις της στο Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο χωρίς κανένα περιορισμό στο πεδίο.

Ειδικότερα, τα προβλήματα που σχετίζονται με τα ‘Νησιά με Αποστρατικοποιημένο Καθεστώς’ (‘GASA’) και τα ‘Νησιά των οποίων η Κυριαρχία δεν έχει Παραχωρηθεί με Συμφωνίες’ (‘EGAYDAAK’) πρέπει να παραμείνουν στην ημερήσια διάταξη τόσο στον Τύπο όσο και ενώπιον διεθνών οργανισμών.

Τα ερευνητικά σκάφη και τα γεωτρύπανα σκάφη πρέπει οπωσδήποτε να δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο. Η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα, η οποία φέτος δεν διεξήχθη σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, πρέπει να πραγματοποιηθεί».

Ερντογάν: Ξεκίνησε η άσκηση EFES-2024 στα παράλια της Σμύρνης

Την ίδια στιγμή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι συνεργάτες του, παρακολουθούν στενά τη νέα στρατιωτική άσκηση Efes-2024.

Πρόκειται για ένα σενάριο απόβασης χερσαίων δυνάμεων σε ακτές και πάλι συμμετέχει μεγάλο κομμάτι του τουρκικού στρατού.

Μάλιστα το CNN Turk αναφέρει: «Ξεκίνησε η άσκηση Efes-2024. O υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ παρακολούθησε ζωντάνα την άσκηση με τις εικόνες που μετέδιδαν τα συστήματα της Aselsan.  Ξεκίνησε η διεξαγωγή της άσκησης  Efes-2024 με τη συμμετοχή των δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

To μεγαλύτερο πλοίο του Ναυτικού το Anadolu ήταν παρών στην άσκηση. Οι δυνάμεις που πραγματοποίησαν την άσκηση απόβασης έκαναν άσκηση κλειστής μάχης. Η άσκηση απόβασης μεταδόθηκε με ζωντανή εικόνα με τους ασυρμάτους της Aselsan».