Ερντογάν στη συνάντηση με Μητσοτάκη: «Θα λύσουμε τα προβλήματα μέσω διαλόγου»



Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με επίσημη τελετή στο Προεδρικό συγκρότημα.

Μετά τη διμερή και δια αντιπροσωπευτική συνάντηση, ο Ερντογάν παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μητσοτάκη.

Τα κυριότερα σημεία από την ομιλία του Ερντογάν είναι τα εξής:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσουμε τον Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

Συμφωνούμε να διατηρήσουμε ανοιχτούς τους διαύλους διαλόγου. Είχαμε μια πολύ εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Κατά τις συναντήσεις μας, συζητήσαμε επίσης τα αλληλένδετα προβλήματα στις τουρκοελληνικές σχέσεις. Δεσμευόμαστε στη βούλησή μας να λύσουμε τα προβλήματα μέσω του διαλόγου. Έχουμε στόχο να αυξήσουμε το διμερές μας εμπόριο στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το θετικό κλίμα στις σχέσεις μας οφείλεται στην τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και αναμένουμε να συμβάλει στην εκπλήρωση των δικαιωμάτων των συμπατριωτών μας.

«Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας ήταν στην ατζέντα μας»

Η ενότητα συνεννόησής μας με την Ελλάδα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δυναμώνει. Συμφωνούμε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις δεν έχουν θέση στο μέλλον της περιοχής μας. Βασιζόμαστε στη θέλησή μας να λύσουμε τα προβλήματά μας μέσω του διαλόγου.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Το περιβάλλον κατανόησης και σχέσης μεταξύ μας (με την Τουρκία) αναπτύσσεται συνεχώς με πιο θετικό τρόπο».

Ο Μητσοτάκης είπε, «Κάνω την 4η επίσκεψή μου στην Τουρκία τους τελευταίους 10 μήνες. Το περιβάλλον κατανόησης και σχέσης μεταξύ μας αναπτύσσεται συνεχώς με πιο θετικό τρόπο. Δείξαμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον θετικό διάλογο. «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ».

Trthaber

The Hellenic Information Team