ΥΠΕΘΑ: Έρχεται νέο νομοσχέδιο για ΑΣΣΥ και ΕΠ.ΟΠ.



Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης στην 4η συνεδρίαση – β’ ανάγνωση, της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις» ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους όλων των κομμάτων για τις προτάσεις, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους επί των βασικών ζητημάτων που επιχειρεί να ρυθμίσει το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου. Για εκείνα δε τα ζητήματα που εθίγησαν, τόσο από εσάς όσο και από τους φορείς, αλλά δεν περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι προτάσεις έχουν καταγραφεί και πολλές από αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο μιας νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στο συνταξιοδοτικό των ΕΠΟΠ το οποίο θα αποτελέσει αντικείμενο προσεχούς νομοθετικής πρωτοβουλίας, όπως αντικείμενο νομοθετικής πρωτοβουλίας θα αποτελέσει και το ζήτημα της ακαδημαϊκής αναβάθμισης των ΑΣΣΥ. Είναι αλήθεια ότι η εκπαίδευση των Yπαξιωματικών δεν έχει απασχολήσει την πολιτεία εδώ και δεκαετίες. Έχει έρθει η ώρα να ασχοληθούμε ουσιαστικά με αυτό το ζήτημα και σύντομα θα επανέλθουμε με μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου εκπαίδευσης και κατάρτισης του Έλληνα Υπαξιωματικού του μέλλοντος. 

Όπως νομοθετικής επεξεργασίας θα τύχει επίσης και το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο εθίγει από τον κ. Υφαντή, τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας – έχουμε άλλωστε συναντηθεί στο γραφείο μου και γνωρίζω το ζήτημα καλά.