Ελληνοτουρκικά: Θέμα ψευτοτουρκικής μειονότητας σε Θράκη – Ρόδο – Κω και Θεσσαλονίκη θα θέσει ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη;«Κατά τη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη θα αξιολογηθούν τα βήματα που μπορούν να γίνουν για να αυξηθεί ο όγκος του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια και θα τεθούν ζητήματα που αφορούν την Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης και τους Τούρκους συμπατριώτες στη Ρόδο, την Κω και τη Θεσσαλονίκη, στην ημερήσια διάταξη», σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Haberler.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη στην ελληνική εφημερίδα Καθημερινή πριν από την επίσκεψη της Δευτέρας, δηλώνοντας ότι οι σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας έχουν αποκτήσει δυναμική και είναι εφικτό να βρεθούν λύσεις σε αμφιλεγόμενα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών, με μια προσέγγιση win-win», τονίζεται.

«Μπορούμε να μιλήσουμε για όλα τα ζητήματα μαζί και να κάνουμε βήματα προς μια λύση. Είναι δύσκολο για μια ενεργειακή πλατφόρμα που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία να έχει επιτυχία στην περιοχή, ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος στη συνέντευξή του.

Θέλει βλέπετε και το… φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου και της Κρήτης… δικό του.