Ελληνοτουρκικά: Οι χαμηλές προσδοκίες από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και η μεγάλη πρόκληση από τον Ράμα



Ελληνοτουρκικά: Χαμηλές είναι οι προσδοκίες από την προσεχή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως εκτιμούν ειδικοί αναλυτές. Την ίδια στιγμή ο Έντι Ράμα έρχεται στην Ελλάδα, χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν από τον επίσημο ελληνικό κράτος.

Ο αντιστράτηγος ε.α., Σπυρίδων Μπελεγράτης και ο καθηγητής Νομικών και Στρατιωτικών Σχολών, Ιωάννης Παπαφλωράτος καλεσμένοι στο «Σήμερα» σχολιάζουν την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης η Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη να λειτουργήσει ως τζαμί, τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και την αιφνίδια επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Αθήνα με ομοεθνείς του την επόμενη Κυριακή.

Η μετατροπή της Μονής της χώρας ως τζαμιού αποτελεί μία ακόμη πρόκληση της Τουρκίας, σε μια κίνηση που έρχεται λίγες ημέρες πριν τον ερχομό του Έλληνα Πρωθυπουργού στην χώρα.

Οσον αφορά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αθήνα, οι ειδικοί αναλυτές εκτιμούν οτι έχει να κάνει με την ενόχληση που υπάρχει στην Αλβανία για το γεγονός ότι ο Φρέντι Μπελέρης συμπεριλήφθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος και ο αντιπτέραρχος ε.α., Κωνσταντίνος Ιατρίδης μίλησαν στους «Αταίριαστους» για την επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα και τις προσδοκίες της Ελλάδας από το τετ-α-τετ του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο.

Αμφότεροι εκτίμησαν οτι όσο ο Ερντογάν εξακολουθεί να βάζει νέα θέματα κατά της Ελλάδας στην ατζέντα του (όπως τα θαλάσσια πάρκα και η μετατροπή της Μονής της χώρας σε τζαμί) η κατάσταση στα Ελληνοτουρκικά ολοένα και θα επιβαρύνεται.

Εξάλλου έχετε ήδη διαβάσει στο Sportime για την πρόθεση των Τούρκων να βάλουν 16 Atmaca σε κάθε πολεμικό πλοίο για να προστατέψουμε τη Γαλάζια Πατρίδα. Κίνηση που γίνεται ξεκάθαρα εναντίον της Ελλάδας.