Φρεγάτες: Γελάνε και τα μουστάκια των Ελλήνων ναυάρχων – Όταν όλος ο τουρκικός στόλος και αεροπορία θα ελέγχονται από 4 ελληνικές φρεγάτεςΦρεγάτες: Γελάνε και τα μουστάκια των Ελλήνων ναυάρχων καθώς αντιλαμβάνονται πως σε λίγο καιρό όλος ο τουρκικός στόλος και αεροπορία θα ελέγχονται από 4 ελληνικές φρεγάτες.

Οι δυνατότητες των ελληνικών FDI είναι πρωτόγνωρες για την περιοχή.

Η Αθήνα βρίσκεται κοντά στην υλοποίηση και του +1, δηλαδή της τέταρτης FDI αφού 3+1 ήταν η συμφωνία.

Οι χρόνοι για τον εκσυγχρονισμό των 4 ελληνικών MEKO, με το έργο να ολοκληρώνεται σε 6 με 8 χρόνια αν αν ξεκινήσει τώρα, δεν αφήνει και πολλές επιλογές στους Έλληνες ναυάρχους.

Την ίδια ώρα, η αεροναυτική άσκηση «Θασσαλόλυκος» της Τουρκίας μελετάται προσεκτικά από τους Έλληνες ναυάρχους, καθώς οι πληροφορίες που παίρνουν από τα ραντάρ, αναφορικά με τις κινήσεις των Τούρκων, οι οποίοι βγάζουν σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα όλο τους το στόλο, θα φανούν πολύ χρήσιμες στο μέλλον.

Σε ένα μέλλον (σ.σ. κοντινό), όπου ΌΛΟΣ ο τουρκικος Στόλος και Αεροπορία θα ελέγχονται από 4 ελληνικές φρεγάτες.

Θυμίζουμε ότι το Sea Fire, δηλαδή το γαλλικό ραντάρ των FDI θα μπορεί να καθοδηγεί 16 βλήματα ταυτόχρονα, προσφέροντας εξαιρετική άμυνα περιοχής.

Το Sea Fire 500 έχει εμβέλεια 500 χλμ για αεροσκάφη μεγάλου μεγέθους π.χ. F-16, ενώ η εμβέλειά του σε στόχους επιφανείας φτάνει τα 80+ χλμ.

Δηλαδή το Sea Fire 500 θα μπορεί να δίνει πλήρη εικόνα σε μία ελληνικη FDI-HN που βρίσκεται στη Νάξο από τον Μαρμαρά μέχρι το Καστελόριζο.

Το SeaFire έχει ικανότητα παρακολούθησης έως και 800 στόχων ταυτόχρονα.

Aν στην εξίσωση βάλουμε και τα Rafale με το AESA radar και τους Meteor των 60 χλμ. no escape zone, τότε αντιλαμβάνεται κανείς το… μέγεθος του τουρκικού προβλήματος.