Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στη Ράφα!Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν, αργά χθες το βράδυ, την έναρξη χερσαίας επιχείρησης στη Ράφα, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Ισραηλινού Στρατού.

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν σφοδρούς βομβαρδισμούς και ζώνες πυρκαγιάς στα ανατολικά της πόλης.

Ο Ισραηλινός Στρατός πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή σφοδρές επιθέσεις σε στόχους της Χαμάς στην ανατολική Ράφα με πυροβολικό, αεροπορία και άρματα μάχης.  Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων.

Αραβικές πηγές αναφέρουν μάχες μεταξύ των δυνάμεων του IDF και της Χαμάς κοντά στο σημείο ελέγχου της Ράφα, κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για θύματα.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο χωριό Τζαλμπούν, ανατολικά της Τζενίν (στη δυτική όχθη του ποταμού Ιορδάνη), γράφουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, βλήμα πυροβολικού των IDF χτύπησε στρατιωτικό όχημα.

Ισραηλινά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο του σημείου ελέγχου της Ράφα, αναφέρει το κανάλι Telegram Voice of Israel.

Οι επίγειες δυνάμεις των IDF προχωρούν τώρα παράλληλα με τον Διάδρομο της Φιλαδέλφειας και είναι κοντά στο να περικυκλώσουν την πόλη Τελ α-Σουλτάν κοντά στη Ράφα.

Κάτοικοι της Γάζας αναφέρουν περισσότερους από πέντε νεκρούς και μεγάλο αριθμό τραυματιών ως αποτέλεσμα των επιθέσεων του Ισραηλινού Στρατού στη Ράφα, γράφει το Ynetnews.

Τρία άρματα μάχης των IDF πλησίασαν σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το σημείο ελέγχου της Ράφα και πυροβόλησαν κατά αρκετών στόχων σε άμεση γειτνίαση. Αυτό μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης με αναφορά σε αραβικές πηγές.

Κάτοικοι της Ράφα επιχείρησαν να περάσουν στο αιγυπτιακό έδαφος στη δυτική περιοχή του συνοριακού φράχτη μεταξύ της Ράφα και της χερσονήσου του Σινά. Αυτό ανέφερε το κανάλι Telegram Voice of Israel.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αιγυπτιακός στρατός «σταμάτησε αυτή την προσπάθεια».

Η ισραηλινή αεροπορία χτυπά στόχους, στρατεύματα άρχισαν να κινούνται προς το ανατολικό τμήμα της Ράφα. Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Ισραηλινού Στρατού.

Ταυτόχρονα με την έναρξη της επιχείρησης στη Ράφα, οι IDF επανέλαβαν τις επιθέσεις στο νότιο Λίβανο, στην περιοχή Iqlim a-Tafah.

Το ισραηλινό στρατιωτικό υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε στην έναρξη της επιχείρησης στη Ράφα. Πληροφορίες σχετικά με αυτό διαδόθηκαν από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.


Νωρίτερα, οι Times of Israel ανέφεραν ότι πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Οι αρχηγοί μίλησαν για περίπου μισή ώρα. Συζήτησαν για την επιχείρηση στη Ράφα.