Ρωσικά ΜΜΕ: Παρά τις τρομερές πιέσεις ΗΠΑ-ΕΕ η Ελλάδα και η Τουρκία αρνήθηκαν να μεταφέρουν S-300 και S-400 στην Ουκρανία



Μόνο τυχαία δεν ήταν η παρουσία Έλληνα διπλωμάτη στην ορκωμοσία του Πούτιν αφού υπάρχει και η επόμενη ημέρα μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία-Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετάσχει στα επικίνδυνα σχέδια αποστολής δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Η δημοσιογράφος Σβετλάνα Τσιγκάνκοβα και η εφημερίδα του ρωσικού Στρατού,αποκαλύπτουν ουσιαστικά την ικανοποίηση της Μόσχας σχετικά με το ότι “Ελλάδα και  Τουρκία επιβεβαίωσαν ότι δεν θα παραδώσουν τα αντιαεροπορικά τους συστήματα S-300 και S-400 στην Ουκρανία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Είναι ανένδοτοι στη διατήρηση των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας”, παρά τις τρομερές πιέσεις ΗΠΑ και ειδικά του Βερολίνου.

Οι Ρώσοι δεν είναι αφελείς και γνωρίζουν πολύ καλά τις τρομερές πιέσεις που δέχονται Αθήνα και Άγκυρα για το θέμα ειδικά των αντιαεροπορικών πυραύλων ρωσικής κατασκευής που διαθέτουν και οι δύο χώρες.    

Πηγές στον ελληνικό τύπο αναφέρουν ότι οι Γερμανοί έφτασαν στο απώτερο σημείο εκβιασμού, προειδοποιώντας την χώρα μας ανεπίσημα, ακόμα και  με “ αντίποινα εντός ΕΕ”, περικοπές κονδυλίων, πρόστιμα, και μπλοκάρισμα αποφάσεων πχ. για τον Μπελέρη.

Για το θέμα έγραψε και το αμερικανικό περιοδικό Forbes γράφει σχετικά
Σημειώνεται εδώ ότι ως αποτέλεσμα των πιέσεων των ΗΠΑ και της ΕΕ προς την Ελλάδα και την Τουρκία, εκπρόσωποι των χωρών αυτών έκαναν δηλώσεις.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο μεταφοράς πυραύλων S-300 που έχουν έδρα την Κρήτη στην Ουκρανία, με δήλωση στην ελληνική τηλεόραση.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας διέψευσε και αυτός επίσης, όλες τις αναφορές ότι η χώρα του θα εξέταζε το ενδεχόμενο μεταφοράς του πολύ πιο σύγχρονου συστήματος S-400 Triumph σε οποιοδήποτε άλλο κράτος.

Οι ελληνικοί πύραυλοι S-300 προορίζονταν αρχικά για την Κύπρο, αλλά μεταφέρθηκαν στην Κρήτη στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αφού η Τουρκία απείλησε να καταστρέψει το σύστημα εάν έφτανε στη Λευκωσία.

Η Αθήνα είχε σε αποθήκευση αυτούς τους ρωσικούς πυραύλους για πολλά χρόνια και πραγματοποίησε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις για πρώτη φορά το 2013.

Η Τουρκία απέκτησε τους S-400 από τη Ρωσία, παρά τις απειλές των ΗΠΑ.

Η Άγκυρα, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, σχεδιάζει να αναπτύξει τους S-400 στα σύνορα με το Ιράκ. Και αυτή θα μπορούσε να είναι η πρώτη επιχειρησιακή ανάπτυξη των πυραύλων αυτών.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες σημειώνουν ότι η Ελλάδα διαθέτει περίπου 175 πυραύλους για 32 εκτοξευτές και η Τουρκία έχει αποκτήσει περισσότερους από 120 πυραύλους για τους δικούς της εκτοξευτές.

Το σχέδιο Ουκρανία από τις ΗΠΑ για να δουλέψει η αμερικανική αμυντική βιομηχανία

Οι ΗΠΑ επιβάλλοντας εμπάργκο σε κάθε ρωσικό στρατιωτικό σύστημα με έναν αυταρχικό τρόπο σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ, ουσιαστικά τα αχρηστεύουν, αφού χωρίς ανταλλακτικά αυτά καθίστανται ανενεργά.

Με το παραμύθι της βοήθειας στην Ουκρανία, αναγκάζουν τις ίδιες χώρες να αποστείλουν δωρεάν στο Κίεβο τα οπλικά τους συστήματα, αναγκάζοντας έτσι τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών να ξαναχρεωθούν για την αγορά αμερικανικών όπλων, τα οποία υπόκεινται σε περιορισμούς.

Έτσι με αυτόν τον ύπουλο τρόπο, οι Αμερικανοί θέλουν να εκβιάσουν τις χώρες της Ευρώπης ( κυρίως αυτές) να χρηματοδοτήσουν με έμμεσο τρόπο την αμερικανική αμυντική βιομηχανία και με άμεσο τρόπο να βοηθήσουν την Ουκρανία στον πόλεμο της με την Ρωσία μετά την εισβολή της Μόσχας το 2022.