Η ρωσική επιχείρηση «Αδιανόητο» που σε μία μέρα θα καταστρέψει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Αγγλίας και της ΓαλλίαςΣύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Δρ. Γιούρι Μπαράντσικ, η Ρωσία έχει όφελος να μειώσει τον αριθμό των πυρηνικών δυνάμεων από τις εννιά στις επτά.

Οι Ρώσοι προειδοποίησαν τη Μεγάλη Βρετανία πως αν χρειαστεί μπορούν σε μόλις 24 ώρες να απενεργοποιήσουν την δυνατότητα πυρηνικής αποτροπής των Βρετανών και των Γάλλων.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη ρωσική επιχείρηση ονομάζεται «Αδιανόητο» και σκοπό έχει να αναγκάσει την Ευρώπη να συνθηκολογήσει με την Ρωσία για το θέμα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Δρ. Γιούρι Μπαράντσικ, η Ρωσία έχει όφελος να μειώσει τον αριθμό των πυρηνικών δυνάμεων από τις εννιά στις επτά.

«Ολόκληρο το πυρηνικό δυναμικό της Μεγάλης Βρετανίας, από το 1998, είναι μια ομάδα τεσσάρων υποβρυχίων πυρηνικής ενέργειας που μεταφέρουν πυρηνικούς πυραύλους, κλάσης Vanguard, με έδρα το Φασλέιν της Σκωτίας», ανέφερε.

«Ένα ή δύο υποβρύχια σκάφη είναι σε επιφυλακή μεταξύ Γροιλανδίας, Ισλανδίας και Βρετανίας και ένα ή δύο βρίσκονται στο λιμάνι για επισκευές και αναπλήρωση», συμπλήρωσε.

«Αντί για έναν παρατεταμένο πόλεμο φθοράς, σε μια μέρα στερούμε τη Γαλλία και τη Βρετανία από τα πυρηνικά τους όπλα και καταστρέφουμε ολόκληρη την Ευρώπη. Τους στερούμε το καθεστώς των πυρηνικών δυνάμεων και αλλάζουμε ριζικά ολόκληρο το σύστημα ασφαλείας στην Ευρώπη», είπε.

«Το δίλημμα μπορεί να λυθεί απλά – καταστρέφουμε το πυρηνικό δυναμικό της Βρετανίας και της Γαλλίας και δίνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση τελεσίγραφο», κατέληξε.