Τρόμος στην Άγκυρα: Ο επόμενος στόχος του Ισραήλ είναι η Τουρκία



«Η Τουρκία είναι ο στόχος της συμμορίας Νετανιάχου» δήλωσε ο πρόεδρος του Τουρκικού Κοινοβουλίου

Έντονη είναι η ανησυχία στην Τουρκία για τις ισραηλινές επιχειρήσει καθώς εκφράζονται φόβοι πως «ο απώτερος στόχος του Ισραήλ είναι και η Τουρκία».

Ο πρόεδρος του Τουρκικού Κοινοβουλίου Νουμάν Κουρτουλμούς κάλεσε όλους σε εγρήγορση δηλώνοντας: «Πρέπει να το δείτε τώρα. Ο σιωνισμός τρέφεται με ένα παρανοϊκό θρησκευτικό επιχείρημα. Η πολιτική κυριαρχίας αυτής της περιοχής από τον Νείλο μέχρι τον Ευφράτη έχει φτάσει στο τελικό της στάδιο. Η Τουρκία είναι ένας από τους απώτερους στόχους αυτής της πολιτικής. Ο Νετανιάχου και η συμμορία του το βλέπουν έτσι. «Εμείς και οι άνθρωποι της Μέσης Ανατολής που πρέπει να είμαστε σκλάβοι μας».

Στο ερώτημα από πού αντλεί το Ισραήλ αυτή τη δύναμη απαντά: «Η μεγαλύτερη δύναμη του Ισραήλ δεν είναι ούτε η Αμερική ούτε η στρατιωτική τεχνολογία του, ούτε η κυριαρχία του στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και την παγκόσμια οικονομία, είναι η κυριαρχία του στην περιοχή. Η μεγαλύτερη δύναμη του Ισραήλ είναι η αποσύνθεση, ο κατακερματισμός και η αδυναμία των χωρών της περιοχής και των ισλαμικών χωρών. «Εάν ο λαός της Μέσης Ανατολής δεν συναινεί στην υποδούλωση, θα πρέπει να προχωρήσει προς την ενοποίηση».

Επίθεση κανονικοποίηση της Τουρκίας
Ο Κουρτουλμούς τόνισε πως στο πλαίσιο της κρίσης στη Μέση Ανατολή και την αποσύνθεση της περιοχής και τις ισλαμικές χώρες,η Τουρκία ξεκίνησε πρόσφατα τη διαδικασία εξομάλυνσης με τα ΗΑΕ, την Αίγυπτο και τη Συρία.

«Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.Τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας πρέπει να επιλυθούν γρήγορα και πρέπει να καθιερωθούν πολύ στενοί διάλογοι πέρα ​​από την εξομάλυνση. Ενώ οι λαοί του κόσμου δείχνουν τις αντιδράσεις τους, εμείς, ως Τουρκία, πρέπει να φέρουμε τις χώρες της περιοχής και της Μέσης Ανατολής σε σημείο όπου μπορούν να παραμερίσουν τις πολιτικές τους διαφορές και να δράσουν από κοινού. Είναι πολύ οδυνηρό. Όταν ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, οι άνθρωποι κατέφυγαν στον Λίβανο και τώρα φεύγουν από τον Λίβανο στη Συρία» δήλωσε ο πρόεδρος του Τουρκικού Κοινοβουλίου

Ερντογάν: «Ο ΟΗΕ θα πρέπει να συστήσει τη χρήση βίας εάν το Ισραήλ δεν σταματήσει»

«Μια χούφτα ριζοσπαστών σιωνιστών, αιμοδιψείς και γεμάτοι μίσος, έβαλαν φωτιά στην περιοχή μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. Λέω ξεκάθαρα, δεν θα συναινέσουμε ποτέ σε αυτή τη σκληρότητα, σε αυτή τη βαρβαρότητα. Δεν θα υποκύψουμε στο θράσος του σιωνιστικού λόμπι που στοχοποιεί και το πρόσωπό μου» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, ο Ερντογάν κατέστησε σαφή την ισχυρή υποστήριξη της Τουρκίας προς τον Λίβανο και δήλωσε ότι είναι στο πλευρό του.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν ήδη εκτοπιστεί, συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, για να προσθέσει ότι «οι μη κυβερνητικές οργανώσεις μας, που είναι η υπερηφάνεια του έθνους μας, βρίσκονται στο πεδίο παρά τις δύσκολες συνθήκες- κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν όσον αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια. Έχουμε επίσης επιταχύνει τις διπλωματικές μας επαφές για να σταματήσει το Ισραήλ τις επιθέσεις του».

Όπως είπε, ο υπουργός Εξωτερικών, ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε εντατική επαφή με τους ομολόγους τους.

«Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμείνει άλλο σιωπηλή σε αυτή την αλητεία του Ισραήλ που βάζει φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή. Εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν επιδείξει την απαραίτητη βούληση, πρέπει να ενεργοποιηθεί γρήγορα η αρμοδιότητα της Γενικής Συνέλευσης να συστήσει τη χρήση βίας, όπως έπραξε στο ψήφισμα του 1950» υποστήριξε.

Στο σημείο αυτό ο Ταγίπ Ερντογάν είπε επίσης ότι σε αυτή τη διαδικασία η στάση του ισλαμικού κόσμου είναι ουσιαστική.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Οι ισλαμικές χώρες θα πρέπει να εκφράσουν τη μεγαλύτερη αντίδραση στις διώξεις στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και το Λίβανο. Ως μουσουλμάνοι, πρέπει να ηγηθούμε όλου του κόσμου στην πρόληψη της καταπίεσης και να τείνουμε το χέρι μας στους καταπιεσμένους. Αν δεν υποστηρίξουμε πρώτα εμείς τους αδελφούς μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε από τους άλλους να τους υποστηρίξουν. Ωστόσο, δυστυχώς, υπάρχει μια σοβαρή αδυναμία από την πρώτη μέρα από αυτή την άποψη. Δεν λαμβάνονται οικονομικά, εμπορικά και διπλωματικά μέτρα για να εξαναγκαστεί η ισραηλινή κυβέρνηση στην κατάπαυση του πυρός που έχει αποδεχθεί η Χαμάς. Θα ήθελα να πω ιδιαίτερα ότι λυπούμαστε για αυτή την αδράνεια».

Αναφερόμενος στην ομιλία του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στις 24 Σεπτεμβρίου, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι επέστησε ιδιαίτερη προσοχή «στις συγκρούσεις και τις φρικαλεότητες στην περιοχή μας, ιδίως στη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ εναντίον του λαού της Γάζας».

Επανέλαβε το σύνθημά του ότι «ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε» του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι η παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια δεν θα πρέπει να αφεθεί στις επιθυμίες των «πέντε προνομιούχων» χωρών.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος πέρασε από τη Μέση Ανατολή στα Βαλκάνια με μία καταγγελία περί ύπαρξης κέντρου εξουσίας που υποδαυλίζει τις αποσχιστικές τάσεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη:  «Βλέπουμε ότι ο εγκέφαλος που μετέτρεψε τη Μέση Ανατολή σε λουτρό αίματος, τους τελευταίους μήνες διαταράσσει τις κοινωνικές διαχωριστικές γραμμές στα Βαλκάνια. Είναι σαφές ποιες προθέσεις κρύβονται πίσω από την υποδαύλιση των αποσχιστικών σχεδίων. Ως Τουρκία, είμαστε υπέρ της ειρήνης, της ηρεμίας και της σταθερότητας στα Βαλκάνια, ιδιαίτερα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Εξέφρασα πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη την ευαισθησία μας για το θέμα αυτό στον Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, πρόεδρο του Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης».