Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι στις 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της εταιρείας Realiscape, σε επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), σχετικά με εξομοιωτές ελαφρών όπλων.
H Realiscape εξειδικεύεται σε εκπαιδευτικά συστήματα εξομοίωσης.
Οι λύσεις που προσφέρει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, είναι η πλατφόρμα Holotrac (σύστημα το οποίο δημιουργεί περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας για πλειάδα εφαρμογών), ο εκπαιδευτικός εξομοιωτής πυροσβεστικής FireMeister και οι εξομοιωτές V-Lab, ενώ μπορεί να προσαρμόσει τα συστήματα της ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά.
Στις 14 Φεβρουαρίου του 2023 είχε καταθέσει προτάσεις στο ΓΕΣ για την αναβάθμιση των υφιστάμενων εξομοιωτών βολής των αρμάτων μάχης Leopard-1A5.