Αποκαλυπτικό βίντεο: Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενοχλεί ελληνικό ψαράδικο κοντά στα Ίμια

Αποκαλυπτικό βίντεο: Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενοχλεί ελληνικό ψαράδικο κοντά στα Ίμια


Η Ελλάδα έχει αφήσει τους πολίτες της, οι οποίοι παλεύουν να βγάλουν τα προς το ζην σε δύσκολες περιοχές του Αιγαίου, έρμαια στις διαθέσεις των Τούρκων.

Παρενόχληση από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής κατήγγειλε χθες, Κυριακή, ένας Έλληνας ψαράς, νοτιοανατολικά της Καλόλιμνου και κοντά στα Ίμια.

Ο ψαράς που κατήγγειλε το περιστατικό στο λιμεναρχείο Καλύμνου εξηγεί ότι οι Τούρκοι τον παρενόχλησαν τρεις φορές μέσα σε περίπου έξι ώρες, ζητώντας του να απομακρυνθεί από την περιοχή. Ο ίδιος μάλιστα κατέγραψε το περιστατικό σε βίντεο, το οποίο προβλήθηκε από τηλεοπτικό σταθμό.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έχει πλησιάσει το ελληνικό ψαράδικο και το παρενοχλεί, για να απομακρυνθεί από την περιοχή. O Έλληνας καπετάνιος όμως δεν... πτοείται και απαντάει ψύχραιμα στις κλήσεις των Τούρκων λιμενικών.

«Μια ώρα αλεπάρουμε, μια ώρα αλεπάρουμε παραγάδια και φεύγουμε» τους φώναξε.

Το αλιευτικό πλέει παράλληλα με το τουρκικό περιπολικό και οι Έλληνες ψαράδες καταγράφουν καρέ-καρέ τις κινήσεις του με τα κινητά τους. Οι παρενοχλήσεις από το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής γίνονται περίπου ένα μίλι δυτικά των Ιμίων και πολύ κοντά στην Καλόλιμνο.

«5 το πρωί και 10.30 ξαναήρθε και 11.30 ήρθε και πάλι. Εμείς δεν φοβόμαστε, εμείς φοβόμαστε μην φέρουμε κανένα επεισόδιο» λέει ο Έλληνας ψαράς.

«Άμα δεν πάμε και φέτος εμείς με το καΐκι που δουλεύουμε μέσα εκεί πέρα πάνω, σιγά-σιγά θα πάνε κοντά στην Καλόλιμνο και δεν θα μας αφήσουν, ούτε στο νησί μας δεν θα μας αφήσουν»