Προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη 400 Συνοριακών Φυλάκων στην Ελληνική Αστυνομία


Προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη Συνοριακών Φυλάκων στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Έχοντας υπόψη το νομοθετικό πλαίσιο, που αναφέρεται στο Παράρτημα 1 της παρούσας Προκήρυξης:

Προκηρύσσουμε

Διαγωνισμό για την πρόσληψη ιδιωτών (ανδρών – γυναικών) στην Ελληνική Αστυνομία ως Συνοριακών Φυλάκων, ως ακολούθως:

Ι. ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ

1. Ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Συνοριακοί Φύλακες καθορίζεται σε τετρακόσιους (400).

2. Ο αριθμός των Συνοριακών Φυλάκων ανά Περιφερειακή Ενότητα καθορίζεται ως εξής:  Περιφερειακή Ενότητα Έβρου: Τετρακόσιες (400) θέσεις.

3. Από τις προκηρυσσόμενες θέσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ποσοστό 5% αυτών, επιφυλάσσεται αποκλειστικά για τους υποψήφιους Έλληνες/ίδες πολίτες, που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Κατά τον καθορισμό του ποσοστού αυτού, δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα.

Οι υποψήφιοι/ες που εντάσσονται στην ως άνω ειδική κατηγορία διεκδικούν αρχικά το διορισμό τους με τη Γενική Σειρά και σε περίπτωση μη επιτυχίας τους, κρίνονται βάσει της ειδικής κατηγορίας. Συνακόλουθα, οι υποψήφιοι/ες που υπάγονται σε ειδική κατηγορία, διεκδικούν αρχικά το διορισμό τους από τις θέσεις της Γενικής Σειράς, διαγωνιζόμενοι/ες με όλους/ες τους/ις υποψηφίους/ες και σε περίπτωση μη επιτυχίας, (διεκδικούν το διορισμό τους) από τις θέσεις που επιφυλάσσονται αποκλειστικά για την ειδική κατηγορία, στην οποία εντάσσονται. Ο αριθμός των θέσεων που δεν θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες της ως άνω ειδικής κατηγορίας θα καλυφθεί από επιλαχόντες/ούσες της γενικής σειράς.

Δείτε την προκήρυξη: