Οι Τούρκοι εκπαιδεύονται για πόλεμο και οι ΕΔ για καθήκοντα ξενοδόχου

Πως άραγε αυτό που κάποτε ονομαζόταν Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, θα αντιμετωπίσουν μια σοβαρή κρίση με την Τουρκία την στιγμή που το ΓΕΕΘΑ έχει ως προτεραιότητα την φροντίδα τουλάχιστον 60.000 αλλοδαπών και το ΠΝ διαθέτει πλοία για τη φιλοξενία τους;

Απάντηση στα ερωτήματα αυτά είναι δύσκολο να δοθεί, αλλά τα στοιχεία είναι πέρα για πέρα τραγικά και τρομακτικά, συνάμα.

 Όπως δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται να φτάσουν τις επόμενες ώρες στα λιμάνια της Μυτιλήνης και της Σάμου, προκειμένου να φιλοξενήσουν αλλοδαπούς!

Δεν πρόκειται για αστείο, αλλά για μια πολύ σοβαρή κατάσταση.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μουτζούρης, τα πλοία αυτά θα φιλοξενήσουν αλλοδαπούς, που ανήκουν στις λεγόμενες... «ευπαθείς» ομάδες που διαμένουν στους καταυλισμούς των νησιών, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει από αύριο τη χώρα.


Αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώνονται στο νησί ανάμεσα σε μετανάστες διαφορετικών εθνικοτήτων, ο κ. Μουτζούρης επισήμανε ότι δεν έχει προχωρήσει ούτε στο ελάχιστο η αποσυμφόρηση της Μόριας, με αποτέλεσμα να είναι συνεχείς οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαφορετικές ομάδες («ευπαθών») μεταναστών που συνυπάρχουν εκεί.

Την ίδια ώρα το ΓΕΕΘΑ ατάραχο από την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο με την Τουρκία έχει θέσει ως προτεραιότητα την φροντίδα 60.000 και πλέον αλλοδαπών από «ευπαθείς» ομάδες οι διαμένουν στα Κέντρα Φροντίδας και Εξυπηρέτ5ησης Αλλοδαπών (ΚΕΦΑ), των ΕΔ.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ο αριθμός των αλλοδαπών  ανέρχεται πλέον σε 59.225 ενώ στη συνέχεια αναφέρονται τα γνωστά και τετριμμένα περί δυνατότητας  φιλοξενίας στα 34 ΚΕΦΑ 31.738 ατόμων.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης, αδιάκοπης, ατελείωτης και αταλάντευτης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των ΚΕΦΑ, στις 02 Ιανουαρίου 2020 διαμένουν σε 34 κέντρα των ΕΔ, 59.225 αλλοδαποί από χώρες της Μέσης Ανατολής, Αφρικής και κεντρικής Ασίας , με δυνατότητα φιλοξενίας 31.738 ατόμων (τα ΚΕΦΑ Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου και Κω έχουν υπεράριθμους αλλοδαπούς).

Επίσης και οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για τις 02 Ιανουαρίου 2020 ανέλαβαν το έργο της παροχής 39.309 μερίδων φαγητού (από τις οποίες 225 μερίδες διανέμονται σε κέντρα που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα ΕΔ), λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους αλλοδαπούς. Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ.

ΠΗΓΗ