Συνελήφθηκε στην Τεχεράνη ο Πρέσβης της Αγγλίας στο Ιράν Robert Nigel Paul Macaire σε διαδήλωση κατά της κατάρριψης του ουκρανικού Boeing πτήση PS752.Aναφέρεται πως φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε τη διαμαρτυρία. Συνελήφθηκε μπροστά από το πανεπιστήμιο Amir Kabir University. Υποκινούσε τους φοιτητές….. Κρατήθηκε για ώρες για ύποπτες δράσεις όπως ότι υποκινούσε τους φοιτητές…

Toν συνέλαβαν και κρατήθηκε με την κατηγορία της «υποκίνησης» των διαμαρτυριών που έλαβαν χώρα στην ιρανική πρωτεύουσα το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την ιρανική υπηρεσία Tasnim.

Το πρακτορείο που βρίσκεται κοντά στην ιρανική ασφάλεια δήλωσε ότι ο Πρέσβης θα κληθεί στην έδρα του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών την Κυριακή λόγω της «παρουσίας του στις σημερινές διαδηλώσεις».

Ένας διπλωμάτης αυτού του επιπέδου έχει παραβιάσει όλα τα στάνταρ της δεοντολογίας της θέσης του όταν γίνεται φθηνός υποκινητής διαμαρτυριών στη χώρα που είναι διαπιστευμένος και μετέχει ενεργά δια της ανάμειξής του στην αποσταθεροποίηση αυτής. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος μετά από διπλωματικές πιέσεις.Είναι σίγουρο ότι θ΄απελαθεί;;;;Ο Ντόμινικ Ράαμπ (Dominic Raab)Υπουργός Εξωτερικών Του Ηνωμένου Βασιλείου μίλησε για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου αναφορικά με τη σύλληψη του Πρέσβη του στο Ιράν.”Η σύλληψη του Πρέσβη μας στην Τεχεράνη χωρίς αιτιολογία ή εξήγηση είναι μια καταφανής παραβίαση του διεθνούς δικαίου”..Όμως είναι ο Πρέσβης του που ενεργεί σε κάθε περίπτωση με βάση εντολές του ΥΠΕΞ του που παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο που ρητώς αναφέρει AΡΘΡΟ 41(1) του 1961 VCDR “καμιά ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις του κράτους υποδοχής.”
dimpenews.com