Εφιαλτική προειδοποίηση ειδικών: Μόλυνση του 60% του παγκόσμιου πληθυσμού από τον κορωνοϊό!

Εφιαλτική προειδοποίηση ειδικών: Μόλυνση του 60% του παγκόσμιου πληθυσμού από τον κορωνοϊό!Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Εφιαλτική προειδοποίηση επιδημιολόγου προβλέπει ότι η επιδημία του νέου κορωνοϊού μπορεί να εξαπλωθεί σχεδόν στα δύο τρίτα του πληθυσμού της Γης εφόσον δεν καταστεί εφικτό να τεθεί υπό έλεγχο κάτι το οποίο θα μπορούσε να συμβεί για δύο βασικούς λόγους:

Η Ανθρωπότητα πλέον ζει σε περιορισμένους χώρους, δηλαδή σε μεγαλουπόλεις και μετακινείται πολύ εύκολα και γρήγορα σε διάφορα μέρη του πλανήτη, λόγω των σύγχρονων μέσων μεταφοράς.

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό των φονικών ιών είναι ότι εξαλείφονται όταν πλέον έχουν ενοντώσει όλους τους ξενιστές και δεν βρίσκουν άλλον για να μεταδοθούν.

Αυτό θα μπορούσε να ήταν χρήσιμο εάν οι άνθρωποι ζούσαν ακόμα στην ύπαιθρο σε μικρές πόλεις, αλλα σε μια εποχή που εκατοντάδες πόλεις ξεπερνούν τα δέκα εκατομμύρια και βρίσκονται πλησίον άλλων πολυπληθών πόλεων επίσης αρκετών εκατομμυρίων κατοίκων, αυτό μόνο καλό δεν είναι.

Μετά την πρόσφατη προειδοποίηση του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, ότι η εξάπλωση πέραν της Κίνας του νέου κορωνοϊού, που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε πάνω από χίλιους ανθρώπους, ενδέχεται να επιταχυνθεί, με τη μετάδοση της ασθένειας από ανθρώπους που δεν ταξίδεψαν ποτέ στη χώρα κι ότι «ο εντοπισμός ενός μικρού αριθμού κρουσμάτων ενδέχεται να καταδεικνύει πιο εκτεταμένη εξάπλωση σε άλλες χώρες, εν συντομία, ενδέχεται να βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου», ο επικεφαλής επιδημιολόγος των υγειονομικών Αρχών του Χονγκ Κονγ, καθηγητής Γκάμπριελ Λιουνγκ, είπε στη βρετανική εφημερίδα Guardian ότι το φλέγον ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι να υπολογιστεί το μέγεθος και το σχήμα αυτού του «παγόβουνου».

Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι κάθε μολυσμένο άτομο θα κολλήσει κατά μέσο όρο περίπου 2,5 άλλα άτομα με τον κορωνοϊό, δηλαδή ένα ποσοστό μετάδοσης 60-80% . «60% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι τεράστιος αριθμός», είπε ο Λιουνγκ εκτιμώντας ότι ακόμη κι αν το ποσοστό θνησιμότητας είναι χαμηλό γύρω στο 1% ο τραγικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγάλος.

«Θα μολυνθεί το 60% με 80% του παγκόσμιου πληθυσμού; Ίσως όχι. Ίσως όλο έλθει κατά κύματα. Ίσως ο νέος κορωνοϊός περιορίσει τη φονική του δράση αφού αν σκοτώσει τους πάντες στο διάβα του θα εξαλειφθεί κι ο ίδιος», επεσήμανε.

Ο δρ Λιουνγκ, ένας από τους κορυφαίους επιδημιολόγους του πλανήτη στους κορωνοϊούς, θα μετάσχει σε συνεδρίαση ειδικών του ΠΟΥ, όπου θα επισημαίνει ότι οι πρώτιστες προτεραιότητες αυτή τη στιγμή είναι το μέγεθος της αυξανόμενης παγκόσμιας επιδημίας και κατά πόσον αποδίδουν τα περιοριστικά δραστικά μέτρα που έχουν λάβει οι Αρχές στην Κίνα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ώστε να εξετάσουν ενδεχομένως άλλες χώρες να τα υιοθετήσουν.

To μεγάλο πρόβλημα είναι η αστικοποίηση της Ανθρωπότητας. Η παρουσία εκατομμυρίων ανθρώπων σε λίγες εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα μπορεί να αποβεί μοιραία καθώς ευνοεί την εξάπλωση θανατηφόρων ιών.

Κάποιος θα πει ότι η Κίνα είναι μια χώρα με 1,5 δισ. ανθρώπους και συνεπώς οι χίλιοι και κάτι νεκροί δεν είναι κάποιο μεγάλο νούμερο.

Στην σειρά ταινιών «Resident Evil» όλα είχαν ξεκινήσει από την φανταστική μεγαλούπολη «Racoon City». Ο φονικός T-virus εξαπλώθηκε πρώτα στις ΗΠΑ και μετά σε όλο τον πλανήτη μετατρέποντας το 97% της Ανθρωπότητας σε... ζωντανούς νεκρούς.

Στους «12 Πίθηκους» η ίδια η Ελίτ είχε διασπείρει τον ιό για να κυβερνάει με ευκολία τα απομεινάρια της Ανθρωπότητας, όμως εδώ η ταινία έδειχνε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Στην αρχή οι θάνατοι ήταν σποραδικοί και μετά από μήνες έγιναν επιδημία και μετά από ένα χρόνο είχε επέλθει η... καταστροφή.

Οι ιοί στην αρχή ξεκινούν με λίγα θύματα και μετά την περίοδο «επώασης»... ανοίγουν οι πύλες της Κολάσεως όπως είχε γίνει κάποτε στον Μεσαίωνα με την Μαύρη Πανώλη.

ΠΗΓΗ