Ρήξη Ρωσίας με Άγκυρα - Θέμα χρόνου η σύγκρουση - Νέα μεταφορά τουρκικών ειδικών δυνάμεων & στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ιντλίμπ


Η μεταφορά αφορά μονάδες των ειδικών δυνάμεων, 20 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, φορτηγά με εκσκαφείς και στρατιωτικά φορτηγά με πυρομαχικά.

Μεγάλος αριθμός οχημάτων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ξεκίνησε σήμερα το πρωί από το Ρεϊχανλί του Χατάι για να ενισχύσει τα σημεία του κατοχικού τουρκικού στρατού στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας, όπου η Άγκυρα υποστηρίζει τους τζιχαντιστές

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η μεταφορά αφορά μονάδες των ειδικών δυνάμεων, 20 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, φορτηγά με εκσκαφείς και στρατιωτικά φορτηγά με πυρομαχικά.

«Κατά τη διάρκεια της διέλευσης από το Ρεϊχανλί, παιδιά κουνούσαν σημαίες δείχνοντας την αγάπη τους», σημειώνεται χαρακτηριστικά, με προφανείς σκοπούς προπαγάνδας. Όπως σημειώνεται από τις αρχές Φεβρουαρίου έχουν σταλεί στο Ιντλίμπ πάνω από 1000 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες μέρες, οι μεταφορές στρατιωτικού εξοπλισμούς από την Τουρκία στην Ιντλίμπ έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ενώ οι ρωσοτουρκικές σχέσεις περνάνε μια πολύ σοβαρή κρίση με αφορμή τις επιχειρήσεις του Συριακού Στρατού και την υποστήριξη των τρομοκρατών από την Άγκυρα.

Οι προσπάθειες του Τούρκου ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για εκφοβισμό του ρωσικού και συριακού στρατού οδήγησαν σε τεράστιες απώλειες τρομοκρατών που υποστηρίζονται από την Άγκυρα στην επαρχία Ιντλίμπ, που προκλήθηκαν από μεγάλης κλίμακας αεροπορικές επιθέσεις της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, και επαναλήφθηκαν 36 ώρες μετά το τουρκικό τελεσίγραφο.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στο συριακό στρατό, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη άρχισαν να εκτελούν μαζικές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον τρομοκρατών λίγο πριν από τη συνάντηση της ρωσικής και τουρκικής αντιπροσωπείας και σε λίγες μόνο ώρες οι μαχητές υπέστησαν σοβαρές απώλειες. Αναφέρεται ότι οι μαχητές έχασαν τουλάχιστον 6 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων, τουλάχιστον δύο εγκαταστάσεις πυραυλικών συστημάτων και διάφορα οχήματα.

"Μια απόπειρα απειλής της Ρωσίας και των συμμάχων της είναι μια από τις μεγαλύτερες ανοησίες. Αν ο τουρκικός στρατός είχε κάνει προσπάθειες να νικήσει τις θέσεις της του SAA ή των ρωσικών στρατευμάτων, αυτό θα είχε τελειώσει με επιθέσεις στις θέσεις παρατήρησης της Τουρκίας, οι στρατιωτικοί των οποίων είναι απολύτως παράνομοι στην Αραβική Δημοκρατία. Αναρωτιέμαι αν ο Ερντογάν θέλει να συνεχίσει να απειλεί τη Ρωσία", ανέφερε ένας αναλυτής της ρωσικής AviaPro.

Από ότι φαίνεται η Τουρκία είναι αποφασισμένη να τραβήξει το θέμα στα άκρα, με τη Ρωσία να έχει πάρει πλέον ξεκάθαρη θέση υπέρ του Μπασάρ αλ Άσαντ, σε σημείο που μπορεί να έρθει σε άμεση ρήξη με την Άγκυρα για την υπεράσπιση και υποστήριξη των επιχειρήσεων του Συριακού Αραβικού Στρατού.


ΠΗΓΗ