Ρωσοτουρκική κρίση - Απείλησε ευθέως τις Ρωσικές ΕΔ ο Ερντογάν: ''Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα''


Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Ερντογάν κατά Ρωσίας, Συρίας και Ιράν!

Ρήγμα στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας και επίσημα, με τον Ερντογάν να παίζει με την ''φωτιά'' πλέον.

Σε δηλώσεις του πριν λίγο απείλησε τον Συριακό Στρατό, ενώ εξαπέλυσε επίθεση τόσο στο Ιράν, όσο και στην Ρωσία.

Μάλιστα έφθασε στο σημείο να πεί ότι θα πληρώσουν ''βαρύ''τίμησα και Ρώσοι στρατιώτες, καθώς ανέφερε πως όπου χύνεται τουρκικό αίμα, θα υπάρχει απάντηση.     

Συγκεκριμένα είπε:

''Όπου χύνεται τουρκικό αίμα θα υπάρχει απάντηση. Δεν μας ενδιαφέρει πόσο ισχυρός είναι ο αντίπαλος'', κάνοντας έμμεση, αλλά ξεκάθαρη αναφορά στις Ρωσικές ΕΔ.

Αναμένουμε την ρωσική αντίδραση πλέον, με τον Ερντογάν να δείχνει πως έχει την στήριξη των ΗΠΑ ξεκάθαρα στο ζήτημα της Συρίας.

Αναλυτικά

Μήνυμα ότι η Άγκυρα θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο, με χερσαίες και εναέριες δυνάμεις, προκειμένου να διώξει τον συριακό στρατό εκτός τουρκικών παρατηρητηρίων στην Ιντλίμπ έως το τέλος του μήνα, έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο τουλάχιστον 14 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Συρία, ενώ πρόσθεσε ότι ομάδες που στηρίζονται από την Τουρκία στην Ιντλίμπ έχουν πλέον κινητοποιηθεί κατά της Δαμασκού. Επιπλέον κατηγόρησε Συρία και Ρωσία για τις επιθέσεις κατά πολιτών στην Ιντλίμπ, απειλώντας να επιτεθεί στις συριακές δυνάμεις και εκτός της επαρχίας Ιντλίμπ σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση.

Τι είπαν χθες Πούτιν-Ερντογάν χθες - Ξεκάθαρος ο Ρώσος Πρόεδρος

Τηλεφωνική επικοινωνία για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία είχαν χθες ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με το Κρεμλίνο μίλησαν για την παρούσα κατάσταση στην Ιντλίμπ.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως συμφωνήθηκε να γίνουν περαιτέρω επαφές των δύο κρατών σε επίπεδο αξιωματούχων στο τομέα της Άμυνας.

«Συνέχισαν να συζητούν διάφορες πτυχές της διευθέτησης της συριακής κρίσης, κυρίως στο πλαίσιο της επιδείνωσης της κατάστασης στην ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ. Υπογράμμισαν τη σημασία της πλήρους εφαρμογής των υφιστάμενων ρωσοτουρκικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Σότσι, που υπογράφηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2018» δήλωσε το Κρεμλίνο.

Υπενθυμίζεται πως, η Τουρκία κατηγόρησε τη Συρία για επιθέσεις σε παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ που προκάλεσαν το θάνατο Τούρκων στρατιωτών.

ΠΗΓΗ