Πολεμικό θρίλερ στη Συρία: Πληροφορίες για ρωσική αεροπορική επίθεση κατά τουρκικών δυνάμεων

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν τουρκική αυτοκινητοπομπή στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, τελευταίο προπύργιο των υποστηριζόμενων από την Τουρκία τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το επεισόδιο φέρεται να σημειώθηκε στην περιοχή Κανσάφρα έξω από το κέντρο του Ιντλίμπ. Η ίδια πηγή ανέφερε απώλειες μεταξύ των Τούρκων στρατιωτών ότι περίπου 10 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εξαιτίας αεροπορικών επιθέσεων από αεροσκάφη ρωσικού και συριακού καθεστώτος.

Αρκετά τουρκικά οχήματα κάηκαν και καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Εξάλλου, σύμφωνα με τη Φωνή της Αμερικής, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν στο νότιο τμήμα του Ιντλίμπ εξαιτίας των αεροπορικών επιθέσεων της Ρωσίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν προς υποστήριξη του συριακού στρατού. Ωστόσο, το Παρατηρητήριο στηρίζει την πληροφορία από ανάλυση των στοιχείων της επίθεσης και συγκεκριμένα της διαδρομής της πτήσης των μαχητικών, των πυρομαχικών που χρησιμοποιήθηκαν και του τύπου των αεροσκαφών.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε, τέλος, ότι τα ρωσικά μαχητικά έπληξαν 16 χωριά και οικισμούς νότια του Ιντλίμπ και τρεις περιοχές στα δυτικά του Χαλεπίου.

Στην περιοχή ο συριακός στρατός έχει ανακτήσει τον έλεγχο του στρατηγικής σημασίας οδικού άξονα Μ5, που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι.

Τουρκικές δυνάμεις μπήκαν στο Ιντλίμπ

Ένα τουρκικό κονβόι 50 οχημάτων πέρασε τα σύνορα εισήλθε το πρωί στο Ιντλίμπ, συνοδευόμενο από δυνάμεις του Συριακού Εθνικού Στρατού, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, οι τουρκικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη ώστε να δημιουργήσουν μία ασφαλή ζώνη για τους αμάχους.

Προ ημερών, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε προαναγγείλει ότι είναι θέμα ημερών η είσοδος στην συριακή πόλη.

Να σημειωθεί πως οι εξελίξεις έρχονται μετά τις ανακοινώσεις του Ερντογάν για τετραμερή συνάντηση με τους ηγέτες Ρωσίας, Γαλλίας και Γερμανίας με βασικό θέμα συζήτησης την κατάσταση στο Ιντλίμπ.

ΠΗΓΗ