«Θερμό» επεισόδιο στην ανατ. Μεσόγειο: Αμερικανικά UAV φέρεται να κατέρριψε η ρωσική Αεράμυνα!


Δύο αμερικανικά UAV που επιχειρούσαν στην Ανατολική Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα ανοικτά της Συρίας φέρεται να έχει καταρρίψει η ρωσική αεράμυνα, με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

«Πριν από λίγες ώρες, δύο μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη, που προέρχονταν από τη Μεσόγειο, προσπάθησαν να επιτεθούν στη ρωσική αεροπορική βάση Hmeimim. Το συμπέρασμα πως ήταν αμερικανικής προέλευσης συνεπάγεται από το γεγονός πως εκείνη την ώρα, μαζί με τα drones, το αμερικανικό αεροσκάφος P-8 Poseidon πετούσε και αυτό πολύ κοντά στην βάση της Συρίας» αναφέρουν οι ρωσικές πηγές.

Χθεσινές αναφορές δεν έκαναν λόγο για επίθεση εναντίον της αεροπορικής βάσης, παρόλα αυτά ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι «εχθρικά» αεροσκάφη πλησίαζαν τη Hmeimim από την ανατολική Μεσόγειο.

Συνήθως, όταν οι τζιχάντιστες αντάρτες επιτίθενται στην βάση Hmeimim, τα αεροσκάφη προέρχονται από την κατεύθυνση που βρίσκεται η επαρχία Ιντλίμπ. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, τα drones ήρθαν από την αντίθετη κατεύθυνση.

«Οι ειδικοί εικάζουν ότι το κύριο κίνητρο της «επίθεσης» δεν ήταν τόσο η βλάβη που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα αμερικανικά drones στη ρωσική βάση αλλά μία πρώτη προσπάθεια αλληλεπίδρασης αμερικανικών αεροσκαφών με τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400, συστοιχίες των οποίων καλύπτουν την περιοχή», αναφέρει η ιστοσελίδα Avia.Pro.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι ο ρωσικός στρατός κατέρριψε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ, αυτό θα σήμαινε, για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της συριακής σύγκρουσης, σοβαρή κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στις δύο πλευρές.ΠΗΓΗ