Σκέψεις να κλείσουν εστιατόρια και καφετέριες - Παραλύουν τα πάντα


Τα μέτρα τύπου Ιταλίας αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι και το Σάββατο και θα αρχίζουν να εφαρμόζονται άμεσα.

Νέα πιο αυστηρά μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα κλείσουν τα μπαρ ενώ αρκετά κυβερνητικά στελέχη προτείνουν να κλείσουν και οι καφετέριες αλλά και τα εστιατόρια, προκειμένου να αποφευχθεί η κοσμοσυρροή. 

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την κοσμοσυρροή καταδίκασε με τον πλέον προφανή τρόπο και ο δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης. «Φύγετε από τις καφετέριες, θα γίνουμε Ιταλία», είπε.

«Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση. Δεν είναι σωστό να συγχρωτιζόμαστε. Δεν έχουμε άλλα όπλα για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον ιό, δεν έχουμε εμβόλια, δεν έχουμε φάρμακα. Μένουμε σπίτι όταν είμαστε άρρωστοι, δεν συγχρωτιζόμαστε ακόμα και να μην έχουμε συμπτώματα. Αποφεύγουμε κοινωνικές εκδηλώσεις, έχουμε καιρό να το κάνουμε αυτό» είπε ο καθηγητής στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Δυστυχώς, δεν έχουμε κουλτούρα πρόληψης στη χώρα. Δεν έχουμε το αίσθημα αλληλεγγύης, είμαστε λίγο εγωκεντρικοί» είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου προσθέτοντας ότι «στην επόμενη επιτροπή θα εισηγηθώ να κλείσουν οι καφετέριες».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση το μέτρο αυτό είναι στην ευχέρεια της επιτροπής να αποφασιστεί και να τεθεί σε εφαρμογή. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες πράγματι συμπεριλαμβάνεται σε σενάρια που επεξεργάζονται.

«Έχουν οικονομικές επιπτώσεις όλα αυτά αλλά μπροστά στην υγεία θα επιλέξουμε τη δημόσια υγεία» πρόσθεσε.

«Εάν έχουμε ένα κύμα κρουσμάτων μαζεμένα σε 4-5 ημέρες, το σύστημα υγείας μας δεν θα αντέξει, είναι ήδη 11 χρόνια κρίσης. Αυτό θα συμβεί αν δεν σταματήσουμε τις συναθροίσεις και τις δημόσιες εκδηλώσεις» συμπλήρωσε.

Ως προς τα μέτρα που έχουν ληφθεί είπε ότι «ελήφθησαν στην ώρα τους ακόμα και πιο μπροστά από ό,τι έπρεπε».