Έβρος: Θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα και άμεση επέκταση φράχτη με ΠΝΠ


Την αξιοποίηση θωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων για τη διασφάλιση της προστασίας των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο αλλά και άμεσες εργασίες για την κατασκευή και επέκταση του φράχτη στις Καστανιές και όχι μόνο, περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της Κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε χθες 20-03-2020 (ΦΕΚ 68Α/20-03-2020).

Συγκεκριμένα στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 20.03.2020 Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης αναφέρεται ότι:

Άρθρο εβδομηκοστό
Αξιοποίηση θωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων για τη διασφάλιση της προστασίας των συνόρων

Τα θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα τα οποία βρίσκονται στη νομή και κατοχή δημοσίων αρχών και δεν έχουν αναζητηθεί έως τη δημοσίευση της παρούσας τίθενται στην υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, προς τον σκοπό της κάλυψης έκτακτων και επιτακτικών αναγκών εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και ειδικότερα της προστασίας των εθνικών και ενωσιακών συνόρων, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ή διατύπωση.

Άρθρο εβδομηκοστό πρώτο

Κατασκευή τεχνητού εμποδίου στο χερσαίο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Πάσης φύσεως εργασίες για την κατασκευή και επέκταση τεχνητού εμποδίου (φράχτη) στο χερσαίο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου εκτελούνται χωρίς να απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας ή άδειας εκτέλεσης εργασιών μικρής κλίμακας του ν. 4495/2017 (Α΄ 167) και εξαιρούνται του πεδίου εφαρμογής του ν. 4014/2011 (Α΄ 209), του ν. 998/1979 (Α΄ 289) και του ν. 3028/2002 (Α΄ 153). Τα σχετικά σχέδια κοινοποιούνται ηλεκτρονικά στη Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ολόκληρη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ