«Παράθυρο» για αλλαγή ημερομηνίας πληρωμής στις συντάξεις Απριλίου Δημοσίου


Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο για αλλαγές στην ημερομηνία πληρωμής των συντάξεων του Δημοσίου λόγω των εξελίξεων με τον κορονοϊό

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στον ΣΚΑΪ, «εξετάζεται το ενδεχόμενο οι συνταξιούχοι του Δημοσίου να πληρωθούν σε διαφορετική ημέρα από τους υπόλοιπους ώστε να μην στοιβαχθούν όλοι οι ηλικιωμένοι μαζί στις τράπεζες». Απηύθυνε μάλιστα έκκληση σε όλους να προσέξουν πάρα πολύ τις επαφές τους με δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες.

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε επίσης ότι τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί για τις επιχειρήσεις πρωτοβουλία που ελήφθη από κοινού με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την ΤτΕ όπου οι τράπεζες για τις ενήμερες επιχειρήσεις έως τις 31-12-2019 δίνουν παράταση στα χρεολύσια περίπου για έξι μήνες. Είπε ακόμη ότι με υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν αυτή και την επόμενη εβδομάδα θα βοηθηθούν οι πολίτες.

Για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι τις επόμενες ώρες θα προσδιοριστεί το ύψος του ειδικού επιδόματος που θα λάβουν, και πως δεν έχει ήδη καθοριστεί γιατί έπρεπε πρώτα να παρθούν οι αποφάσεις του Eurogroup.

ΠΗΓΗ : enikonomia.gr