Θα ''χυθεί'' αίμα στην Τουρκία: ''Έρχονται απαγωγές & δολοφονίες στρατιωτικών'' - Ανελέητη σύγκρουση Γκιουλεντιστών & Ερντογανικών


Bγήκαν τα ''μαχαίρια'' στην Τουρκία

Οι Τούρκοι καθημερινά απειλούν τον Ελληνισμό, βέβαια μόνο στα λόγια, καθώς δεν έχουν την δυνατότητα να τα βάλουν με τις ΕΔ.

Γράφει ο Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Αυτό όμως που δεν έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία, είναι το κλίμα ''εμφυλίου'' που έχει ξεσπάσει.

Πέρα από την οικονομική κρίση και την πανδημία, έχει δημιουργηθεί μία ανελέητη κόντρα μεταξύ Γκιουλεντιστών και Ερντογανικών.

Τις τελευταίες ώρες διακινούνται μηνύματα στα social media πληροφορίες για δολοφονίες στρατιωτικών. Αυτό αναφέρουν ΜΜΕ που πρόσκεινται στο Ερντογάν. Μπορεί βέβαια να προπαγανδίζουν, αλλά είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στη γειτονική χώρα.

Μάλιστα στο στόχαστρο των Γκιουλενιστών, έχει μπει ο ''θεωρητικός'' της ''Γαλάζιας Πατρίδας'' και του τουρκολιβυκού ''μνημονίου'' Γιατνζί. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες υπάρχει σχέδιο για απαγωγές και δολοφονίες στρατιωτικών.

Οι Γκιουλενιστές επίσημα δεν έχουν απαντήσει στις κατηγορίες. Μπορεί να είναι άλλη μία ευκαιρία για συλλήψεις από την πλευρά του Ερντογάν, όμως είναι ξεκάθαρο πως οι Τούρκοι έχουν διασπαστεί πλέον και αυτό είναι το νόημα της όλης υπόθεσης.

''Τρώγονται'' μεταξύ τους και η σύγκρουση θα φθάσει μέχρι τελικής πτώσης

Οι δεξιές, αριστερές, φιλελεύθερες, συντηρητικές, ισλαμιστικές, κουρδικές και εθνικιστικές πολιτικές οργανώσεις είναι όλες διαιρεμένες και χωρισμένες στην Τουρκία.

Η έκθεση της Rand Corporation, που κυκλοφόρησε στα τέλη Ιανουαρίου, περιγράφοντας πιθανά σενάρια για το μέλλον της συμμαχίας της χώρας με τη Δύση, θεωρήθηκε ως "μήνυμα" των Ηνωμένων Πολιτειών.


Όλα πλέον μας οδηγούν στο συμπέρασμα εσωτερικού εμφυλίου πολέμου για αυτό και οικονομικά επιφανείς Τούρκοι έρχονται σωρηδόν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, έχοντας γνώση του τι ακριβώς θα γίνει στη χώρα τους.

Όλα είναι πιθανά με τον Ερντογάν και όλα αποτελούν προοίμιο πιθανών εξελίξεων σε μια χώρα που έχει μόνο εχθρούς γύρω της.



ΠΗΓΗ