Παναγιωτόπουλος: Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο θα αντιδράσουμε όπως απαιτείται




"Η άσκηση "Καταιγίδα" δεν θα ματαιωθεί, θα γίνει κάποια στιγμή" διαβεβαιώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

"Υπάρχει έστω στο βάθος ένα περιθώριο συνεννόησης με τους Τούρκους. Οι σχέσεις όμως μαζί τους μοιάζουν περισσότερο με μια συνεχή εναλλαγή κρύου και ζεστού ντους, με σκωτσέζικο ντους" τονίζει.

"Η Άγκυρα έχει αναβαθμίσει τις παραβατικές συμπεριφορές με υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και εσχάτως, αν και οριακά, πάνω από χερσαίο έδαφος, στον Έβρο. Γίνονται επίσης κατά κύριο λόγο σε πολύ μεγάλο ύψος.



Εκτιμώ ότι μέχρι ενός σημείου αποτελούν και έναν τρόπο εκτόνωσης εσωτερικών εντάσεων. Είμαστε σταθεροί στον τρόπο αντιμετώπισης. Αναχαιτίζουμε τα πάντα. Εφαρμόζουμε και πιο δυναμικές μεθόδους.

Την περίοδο της κρίσης στον Έβρο είχαμε μεταφέρει στην περιοχή αντιαεροπορικά συστήματα και όποιος εισερχόταν στο FIR Αθηνών εγκλωβιζόταν. Αυτό ήταν κάτι που συνιστά αναβάθμιση της αντίδρασή μας.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο Έχουμε εκπονήσει και σενάρια για κάθοδο τουρκικού ερευνητικού σκάφους νοτίως της Κρήτης. Δεν θα υπεισέλθω στην επιχειρησιακή περιγραφή των σχεδίων αλλά μην έχετε αμφιβολία ότι θα αντιδράσουμε όπως απαιτείται" εξηγεί.

ΠΗΓΗ