Λιβύη: Τουρκικά αποσπάσματα θανάτου κυνηγούν τον γιο του Καντάφι

Λιβύη: Τουρκικά αποσπάσματα θανάτου κυνηγούν τον γιο του ΚαντάφιΣε κυνήγι του γιου του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, Saif al-Islam al-Gaddafi έχουν αποδοθεί οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στην Λιβύη και το ερώτημα είναι βέβαια ποιος θα σταματήσει την Τουρκία από το να καταλάβει όλη την  Λιβύη και να την χρησιμοποιήσει ως βάση κατά της Ελλάδας περικυκλώνοντας την χώρα μας με το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας».

Όπως αναφέρει το Africa News και ο "Εθνικός Στρατός της Λιβύης" οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εξαπολύσει μια επιχείρηση εντοπισμού του Saif Gaddafi στην νοτιοδυτική περιοχή του ορεινού συμπλέγματος που βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας Τρίπολης:

Στόχος η σύλληψή του ή η δολοφονία του προκειμένου να τερματίσουν τον πολιτικό του ρόλο στη χώρα, καθώς γνωρίζουν ότι συνιστά κίνδυνο για τα σχέδιά τους για ολοκληρωτικό έλεγχο της χώρας».


Όπως αναφέρουν στις αρχές Μαΐου οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες μαζί με πράκτορες του Αλ Σάρατζ έκαναν επιδρομή στην πόλη Zintan η οποία βρίσκεται 136 χλμ. νοτιοανατολικά της Τρίπολης προκειμένου να εντοπίσουν τον γιό του Καντάφι.

Η επιχείρηση απέβη άκαρπη και όπως αναφέρεται ο Saif Gaddafi βρίσκεται σε άλλη ασφαλή τοποθεσία και με ισχυρή φρουρά.ΠΗΓΗ