Έβρος: Αύξηση 40% των στρατευσίμων που θα παίρνουν μετάθεση στα στρατόπεδα της περιοχής


Ήδη από τις προηγούμενες σειρές των νέων που παρουσιάζονται στα ΣΥΠΟ (Σημεία Υποδοχής Οπλιτών) έχουν αυξηθεί σταδιακά οι μεταθέσεις προς τη συνοριογραμμή.

Τόσο στην κυβέρνηση όσο και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι πεπεισμένοι ότι η Τουρκία το προσεχές διάστημα θα επιχειρήσει εκ νέου να ωθήσει χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα του Έβρου, με απώτερο σκοπό να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος με την πρώτη ευκαιρία.

Άλλωστε κάτι τέτοιο προκύπτει ξεκάθαρα και από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και των συνεργατών του. Στο πλαίσιο αυτό αναζητούνται στην Αθήνα τρόποι επιτυχούς αναχαίτισης και σύμφωνα με πληροφορίες έχει «κλειδώσει» ήδη η αύξηση του αριθμού των οπλιτών και των αξιωματικών οι οποίοι θα σταλούν στα σύνορα.

Ειδικότερα, από την επόμενη κιόλας ΕΣΣΟ (Εκπαιδευτική σειρά Στρατευσίμων Οπλιτών) του Ιουλίου, οι μεταθέσεις των φαντάρων προς τα σύνορα και ιδίως σε αυτά του Έβρου, θα αυξηθούν κατά 40%. Ήδη από τις προηγούμενες σειρές των νέων που παρουσιάζονται στα ΣΥΠΟ (Σημεία Υποδοχής Οπλιτών) έχουν αυξηθεί σταδιακά οι μεταθέσεις προς τη συνοριογραμμή και εντός του καλοκαιριού θα επιτευχθεί το συγκεκριμένο ποσοστό. Παράλληλα στον Έβρο θα μετατεθούν επίσης και πολλά μόνιμα στελέχη του Στρατού Ξηράς πάρα πολύ σύντομα.

Την ίδια ώρα έχουν καταγραφεί ενδελεχώς όλα τα κενά και οι παραλείψεις που υπήρξαν κατά την τελευταία απόκρουση του μεταναστευτικού κύματος τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο. Παρά το γεγονός ότι κρίθηκε επιτυχημένη, υπήρχαν κάποια μικροκενά που τώρα έχουν ήδη καλυφθεί και ο φράχτης που θα μπει σύντομα θα θωρακίσει ακόμη περισσότερο το ελληνικό έδαφος.