Συνεχείς μετακινήσεις μυστικών πρακτόρων στα σύνορα του Έβρου απο Ερντογάν!


Συνεχείς είναι οι μετακινήσεις μυστικών πρακτόρων από πλευράς Τουρκίας στα σύνορα με την Ελλάδα, με ρητή εντολή που έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΘΠΕ) από την Κων/πολη.

Ο νέος σχεδιασμός της τουρκικής κυβέρνησης είναι η παρακολούθηση όλων των κινήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο επαφών με μέλη της μειονότητας στη Θράκη, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα την τουρκική πλευρά, που λαμβάνει διαφορετικά μηνύματα από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής σε σχέση με όσα «μεταδίδουν» οι ψευτομουφτήδες αλλά και οι εκλεγμένοι μουσουλμάνοι βουλευτές που μιλούν απευθείας με τους συνεργάτες του Ερντογάν.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης, ανάγκασε τον Τούρκο Πρόεδρο να προβεί σε εσπευσμένη απόφαση και να ζητήσει άμεση μετακίνηση πρακτόρων, που ήδη έχουν περάσει και σε Βουλγαρικό έδαφος για να έχουν καλύτερη ενημέρωση μέσω των μετακινήσεων από τις αφύλακτες διαβάσεις στη συνοριακή γραμμή Ελλάδας – Βουλγαρίας. Άλλωστε, απόδειξη των συνεχών μετακινήσεων είναι ήδη και η «επανάκαμψη» του κορονοιού στην περιοχή κατοικίας των πομάκων.

Από τις Ελληνικές Υπηρεσίες εκφράζεται άγνοια (;) για το γεγονός, ενώ η Κρατική Ασφάλεια ήδη έχει λάβει γνώση του θέματος και ζητά εντολές για τη διαχείριση ενδεχόμενης «πολεμικής» στρατηγικής πληροφοριών, που αν και δεν είναι αντικείμενο της υπηρεσίας αυτής, εντούτοις το κενό πρέπει να καλυφθεί και να αναχαιτιστούν οι όποιες προσπάθειες των Τούρκων να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση πληροφοριών στη χώρα μας, χωρίς η δική μας χώρα να έχει πράξει το αντίστοιχο.

Τα κενά στην ΕΥΠ, όσο αναφορά τους «συνδέσμους πληροφοριών» στην Τουρκία είναι τεράστια μετά την τότε εσπευσμένη απόφαση του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Θ. Ρουμπάτη, θέσεις που δεν συμπληρώθηκαν ποτέ.

Πάντως, οι μυστικοί πράκτορες της Τουκικής ΜΙΤ, έχουν συγκεκριμένες εντολές να υλοποιήσουν. Η εκπαίδευσή τους, αν και ελάχιστη μπροστά σε αυτή που κατέχουν απενεργοποιημένα στελέχη της ΕΥΠ και της Υπηρεσίας Αντικατασκοπίας, εν απουσία αυτών η δουλειά τους γίνεται από εύκολη ως και σίγουρη.

Κάτοικοι των γύρω περιοχών στα σύνορα και με τις Καστανιές και τους Κήπους, αναφέρουν ότι «ακόμη και με κλειστά σύνορα, αυτοί βρίσκουν τρόπους να διεισδύσουν στην χώρα μας και να πάρουν πληροφορίες από δικούς τους ανθρώπους…» περιγράφοντας έτσι το μεγάλο κενό λειτουργίας του ελληνικού κράτους στον τομέα αυτό από τις αρχές του 2019 μέχρι και σήμερα.

Το ΘΠΕ, θα βρεθεί πολύ γρήγορα στην πρώτη γραμμή των συνόρων, σε τριεθνές επίπεδο, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει την κατάσταση και τη δράση των Τούρκων πρακτόρων.