Η ΠΟΕΣ ενδιαφέρεται για πλήρη διαφάνεια στις ετήσιες μεταθέσεις των Στελεχών ΕΔ


Η ΠΟΕΣ ενδιαφέρεται πραγματικά, να υπάρχει πλήρη διαφάνεια στις ετήσιες μεταθέσεις των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητώντας επίμονα να εφαρμοστεί στην πράξη ο Νόμος, ο οποίος προβλέπει την συμμετοχή εκπροσώπων της, στα Συμβούλια Μεταθέσεων.

Το θέμα μάλιστα πήρε διαστάσεις και έφτασε στη Βουλή των Ελλήνων, με σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣ:

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 922/2020 έγγραφό μας (δείτε εδώ), σχετικώς με τη συμπλήρωση των συμβουλίων μεταθέσεων με εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας μας το θέμα έρχεται στη ΒτΕ από το ΚΚΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας 

Θέμα: Συμμετοχή εκπροσώπων των δευτεροβάθμιων οργανώσεων των εν ενεργεία στρατιωτικών στα Συμβούλια Μεταθέσεων 

Σύμφωνα με την παράγραφο 17 του άρθρου 30Γ του νόμου  1264/1982 ένας (1) εκπρόσωπος από κάθε δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 4,  που κατέχει οργανική θέση εσωτερικού, υπηρετεί σε Μονάδα της Αττικής και εκλέγεται από το συνέδριο κάθε δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, συμμετέχει ως παρατηρητής στα κατά Κλάδο Συμβούλια μεταθέσεων του άρθρου 8 του ν.3883/2010,  εξαιρουμένων των Συμβουλίων Ανωτάτων.

    Παρά το γεγονός ότι ο νόμος με σαφή τρόπο προβλέπει τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου από κάθε δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, ως παρατηρητή, η κυβέρνηση μέχρι σήμερα αρνείται να εφαρμόσει το νόμο για τα συμβούλια μεταθέσεων των στρατιωτικών και αυτά πραγματοποιούνται χωρίς τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε οι εκπρόσωποι των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των στρατιωτικών να συμμετέχουν στα συμβούλια μεταθέσεων; 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης