Επιτυχής η παρέμβαση της Ζέττας Μακρή - Ο ΥΕΘΑ δίνει αίσιο τέλος σε ζήτημα προαγωγών ΑΣΣΥ

Επιτυχής η παρέμβαση της Ζέττας Μακρή - Ο ΥΕΘΑ δίνει αίσιο τέλος σε ζήτημα προαγωγών ΑΣΣΥ


Αίσιο τέλος φαίνεται ότι λαμβάνει το σοβαρό ζήτημα των προαγωγών των Αξιωματικών Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) έτους κατάταξης 1990. 

Σε συνέχεια της από 20 Μαΐου 2020 κοινοβουλευτικής ερώτησης της πρόεδρου της επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Ν. Μαγνησίας Ζέττας Μ. Μακρή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε, τάχιστα, ότι, πράγματι, με τις διατάξεις του άρθρου 37 του Ν.4494/2017, δεν υπήρχε ρητή πρόβλεψη του χρόνου προσμέτρησης και υπολογισμού της προϋπηρεσίας των αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ έτους 1990.

Για τον εν λόγω υπολογισμό, για τον οποίο το Υπουργείο έκρινε ότι προκύπτει ασάφεια, ο Υπουργός έδωσε εντολής νομοτεχνικής επεξεργασίας πρότασης νομοθετικής ρύθμισης που θα θεραπεύει την αδικία και θα καθιστά  πρόδηλη τη διαδικασία υπολογισμού των ετών προϋπηρεσίας κατ’ αντιστοιχία με τους αξιωματικούς ιδίας προέλευσης, οι οποίοι συμπλήρωσαν 25 έτη υπηρεσίας μέχρι την 31/12/2014.

Η κ. Μακρή ευχαριστεί, θερμά, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για τη βούληση  να θεραπεύσει και να επιλύσει το εν λόγω  θέμα για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των Αξιωματικών ΑΣΣΥ 1990.