Μπορούμε να νικήσουμε την Τουρκία;


Γράφει Ο Παναγιώτης Νάστος, Σχης (ε.α)-αναλυτής-Συγγραφέας

1. Παρούσα Κατάσταση

Η Τουρκία έχει εξαγγείλει τους στόχους της αναφορικά με τον ελληνισμό, οι οποίοι είναι η σταδιακή υλοποίηση της  «Γαλάζιας Πατρίδας», με την αρπαγή αρχικά  μέρους της Κυπριακής και Ελληνικής  ΑΟΖ, με εκμετάλλευση από την ίδια των εκεί υπαρχόντων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και η ανάδειξή της σε περιφερειακή δύναμη. Η «απόσυρση» για φέτος  των πετρελαικών κολοσσών EXON MOBIL, TOTAL,ENI από τα «οικόπεδα» της Κύπρου λόγω κορωνοιού, δρά υπέρ των στόχων της Τουρκίας για να βάλει χέρι στα υπάρχοντα κοιτάσματα υδρογονανθράκων .

Οι αμερικανικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, με τον νύν Πρόεδρο Trump να υπολείπεται κατά 11 μονάδες του  επίσης υποψηφίου για το χρίσμα του Προέδρου Bayden. Αυτό το γνωρίζει ο  Erdogan, ο οποίος αντιλαμβάνεται πως ο χρόνος κυλάει εις βάρος του και πως ότι είναι να κάνει θα πρέπει να το κάνει έως τον Νοέμβριο, επιβάλλοντας τετελεσμένα σε Αιγαίο, Κύπρο και ΝΑ Μεσόγειο. Έτσι ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος θα έχει να διαχειριστεί καταστάσεις που ήδη έχουν επιβληθεί από την Τουρκία στην περιοχή και όχι να διαμορφώσει τις εξελίξεις.

Η Τουρκία έχει «πατήσει πόδι» σε Συρία και Λιβύη γεγονός το οποίο έχει αρνητικές συνέπειες για Ελλάδα και Κύπρο. Ιδιαίτερα οι εξελίξεις στη Λιβύη είναι άκρως ανησυχητικές, αφού αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα η Τουρκία να επιχειρήσει να μεταφέρει  τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, αεροσκάφη εγκαίρου προειδοποιήσεως και ιπτάμενα τάνκερ εκεί. Αυτό θα έχει ως συνέπεια  η τουρκική αεροπορία να έχει την δυνατότητα προσβολής της Κρήτης και γενικότερα της Νότιας και Δυτικής Ελλάδας από την κατεύθυνση της Λιβύης. 

Επίσης η Τουρκία προκαλεί συνεχώς την Ελλάδα , σε στεριά, θάλασσα και αέρα. Οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από κατοικημένα μικρά και μεγάλα ελληνικά νησιά του Αιγαίου έχουν γίνει καθημερινότητα. Οι απόπειρες εμβολισμού , παρενόχλησης αλιευτικών σκαφών των νησιωτών μας από την τουρκική ακτοφυλακή είναι τακτικό φαινόμενο, όπως επίσης και οι απόπειρες αποστολής λαθρομεταναστών με τουρκική ναυτική συνοδεία στα νησιά μας. Επιπλέον έχουμε και μία άνευ προηγουμένου αμφισβήτηση της Εθνικής μας κυριαρχίας στα νησιά μας στο Αιγαίο και μία συνεχή προώθηση από το τουρκικό ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ της αποστρατικοποίησης των νησιών μας του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Θα λέγαμε ότι  το ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ είναι πρό των πυλών.

Διαβάστε την συνέχεια:


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ Τ... by enoplos.gr on Scribd