Ο Κινέζικος Στρατός ανοίγει πολλά «μέτωπα» και προκαλεί συναγερμό σε Ασία και ΗΠΑ!


Χρόνια τώρα η Κίνα μετά τον «αιώνα του εξευτελισμού» έχει αναδειχθεί ξανά σε υπερδύναμη η οποία κοντράρεται με όλους και για όλα. Ινδία, Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες (μεταξύ άλλων) βρίσκονται ταυτόχρονα σε οικονομικές, διπλωματικές αλλά και πολεμικές διαμάχες με τον κινεζικό γίγαντα.
Πρόσφατα όμως διάφορες διαμάχες της Κίνας με τους αντιπάλους της έχουν ξαναζεσταθεί και οδεύουν προς κλιμάκωση.

Από τα Ιμαλάια έως τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, η Κίνα διεκδικεί επιθετικά τις εδαφικές της αξιώσεις, αυξάνοντας την πιθανότητα επιπρόσθετων θανατηφόρων συγκρούσεων. Την ίδια εβδομάδα που οι Κινέζοι και οι Ινδοί στρατιώτες ενεπλάκησαν σε μία θανατηφόρα μάχη, ένα από τα υποβρύχια της Κίνας έπλευσε σε ύδατα πολύ κοντά στην Ιαπωνία, προκαλώντας μια αρμάδα ιαπωνικών αεροσκαφών και πλοίων να παρακολουθήσουν τις κινήσεις του.

Ενώ ταυτόχρονα Κινέζικα μαχητικά αεροσκάφη και τουλάχιστον ένα βομβαρδιστικό παραβιάζουν τον εδαφικό εναέριο χώρο της Ταϊβάν σχεδόν καθημερινά.

Από την Ασία στις ΗΠΑ
Με τον κόσμο να αποσπάται από την πανδημία του κορονοϊού, ο στρατός της Κίνας έχει διαπράξει επιθετικές κινήσεις στα εδάφη των γειτόνων της σε διάφορα μέτωπα καθ’ όλη την άνοιξη και τώρα το καλοκαίρι, επιδεικνύοντας τη στρατιωτική δύναμη της χώρας με τρόπους που έχουν προκαλέσει συναγερμούς σε ολόκληρη την Ασία και την Ουάσιγκτον.

Η Κίνα ισχυρίζεται ότι όλες οι πρόσφατες επιχειρήσεις της είναι αμυντικές, αλλά η καθεμία απο αυτές αυξάνει τον κίνδυνο στρατιωτικής σύγκρουσης, είτε το έχει σκοπό είτε όχι. Αυτό φαίνεται να συνέβη τη νύχτα της 15ης Ιουνίου, όταν οι Κινέζοι και οι Ινδοί στρατιώτες πολέμησαν κατά μήκος των αμφισβητούμενων συνόρων τους στα Ιμαλάια.

«Η δύναμή της Κίνας αναπτύσσεται με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό από τις άλλες περιφερειακές δυνάμεις», δήλωσε ο Adam Ni, διευθυντής του Κέντρου Πολιτικής της Κίνας, ενός ερευνητικού οργανισμού στην Καμπέρα της Αυστραλίας.

«Αυτό έδωσε πραγματικά στο Πεκίνο περισσότερα εργαλεία στη διάθεσή του για να προωθήσει την πιο επιθετική και επεκτατική ατζέντα του».Μέχρι το τέλος του περασμένου έτους, η Κίνα εκτιμάται πως είχε τουλάχιστον 335 πολεμικά πλοία, περισσότερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν 285, σύμφωνα με έκθεση του περασμένου μήνα από την Ερευνητική Υπηρεσία του Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον.

Ακόμη και αν ο κινεζικός στρατός δεν έχει φτάσει τον Αμερικανικό σε όλα τα επίπεδα η Κίνα παραμένει μια εξαιρετικά ισχυρή στρατιωτική δύναμη που γίνεται ολό ένα και πιο δυνατή και ικανή να κοντράρει στρατιωτικά την Ινδία, την Ιαπωνία αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες ταυτόχρονα.

Επίκεντρο της επεκτατικής πολιτικής της Κίνας μετα τα Ιμαλάια θα είναι η Θάλασσα της Νότιας Κίνας οπού η Κίνα έχει αξιώσεις για ύδατα που διεκδικούν και η Ιαπωνία,η Ταϊβάν αλλά και οι ΗΠΑ.