Ανακοίνωση του ΠΑΣΥΣΕΚ για το Επίδομα Γραφείου


Την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020, εκδικαζόταν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η υπόθεση για το μηνιαίο επίδομα γραφείου λόγω ανικανότητας ένεκα παθήματος στην Υπηρεσία, η οποία πήρε για πολλοστή φορά αναβολή για τον Σεπτέμβριο 2020.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων – σύγχυσης και κυρίως προς ενημέρωση όλων των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με προβλήματα υγείας και χρόνιες παθήσεις, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.) παραθέτει τα κάτωθι:

Το επίδομα γραφείου αφορά ΜΟΝΟ Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων Υπηρεσίας Γραφείου (πάθηση ένεκα της υπηρεσίας) και όχι Στελέχη Ελαφράς Υπηρεσίας, Υπηρεσίας Εδάφους και Υπηρεσίας Ξηράς.

Θετική έκβαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) δεν σημαίνει ότι τα Στελέχη Υπηρεσίας Γραφείου θα δικαιούνται την επόμενη ημέρα το επίδομα γραφείου.

Η υπόθεση στο ΣτΕ αφορά πρώην Στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στη χώρας μας που έχει δικαιωθεί στα Διοικητικά δικαστήρια για το επίδομα γραφείου και είναι μέλος του Συνδέσμου μας.

Στην υπόθεση του ΣτΕ, εξουσιοδοτημένος με τα ανάλογα έγγραφα του πρώην Στελέχους όπου και αναφέρθηκε προηγουμένως, εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος είναι ΜΟΝΟ ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.) και κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει παρέμβαση.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.), την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2019 δέχθηκε πρόταση και παρευρέθη στη σύσκεψη της Διακλαδικής Επιτροπής Κοινωνικών Προβλημάτων (ΔΕΚΠ) των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η υπόθεση του επιδόματος γραφείου ένεκα παθήματος στην Υπηρεσία και ο Σύνδεσμος ενημέρωσε την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία εμπεριστατωμένα επί του θέματος.

Μετά την ενημέρωση της αναβολής της υπόθεσης στο ΣτΕ την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 την οποία και είχε ο Σύνδεσμος από τους νομικούς συμβούλους του, ζήτησε θεσμική παρέμβαση. 

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.), ενημερώνει τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων Υπηρεσίας Γραφείου (μέλη του Συνδέσμου και μη), ότι θα επανέρθει με ότι νεότερο υπάρχει επί του θέματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Χαλάστρας
6932467666

Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Κορίλλης
6977242188