Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι: Η Αίγυπτος έτοιμη να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη

Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι: Η Αίγυπτος έτοιμη να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη


Αυξάνονται οι πιθανότητες αιγυπτιακής στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη, σύμφωνα με δηλώσεις  του προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Ο επικεφαλής του τμήματος Ηθικής Καθοδήγησης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), ταξίαρχος Χαλέντ αλ Μαχτζούμπ, σχολιάζοντας το Σάββατο τις δηλώσεις του Αιγύπτιου προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ότι, κάθε ευθεία αιγυπτιακή επέμβαση στη Λιβύη έχει καταστεί νομιμοποιημένη, είπε:

«Η Αίγυπτος είναι ο πραγματικός εταίρος για να επιτευχθεί ασφάλεια στη Λιβύη, όχι η Τουρκία».

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία «επιδιώκει να πετύχει οικονομικά οφέλη από την παρέμβασή της στη Λιβύη», υπογραμμίζοντας ότι «η Αίγυπτος είναι γνώστης της σοβαρότητας της ξένης παρέμβασης στη Λιβύη και τις τρομοκρατικές απειλές».

«Ο αριθμός των μισθοφόρων στη Λιβύη έχει αυξηθεί δραματικά προς υποστήριξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας», είπε ακόμα, αναφερόμενος στους τζιχαντιστές που έχει μεταφέρει η Τουρκία από τη Συρία στη Λιβύη για να υποστηρίξουν το ισλαμιστικό καθεστώς της Τρίπολης.

Νωρίτερα σήμερα Σάββατο ο Αιγύπτιος πρόεδρος τόνισε ότι, «η ετοιμότητα των αιγυπτιακών δυνάμεων να πολεμήσουν έγινε αναγκαιότητα».

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου έκανε τις παραπάνω δηλώσεις σε επιθεώρηση που πραγματοποίησε στα αιγυπτιακά στρατεύματα που είναι αναπτυγμένα κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Αιγύπτου με τη Λιβύη.

Κάθε ευθεία επέμβαση στη Λιβύη θα αποσκοπεί στην εξασφάλιση των συνόρων και σε μια κατάπαυση του πυρός, είπε ακόμα.