Η κυβέρνηση καταργεί τον “χακί συνδικαλισμό” στις Ένοπλες Δυνάμεις με νόμο για να τον ξαναβρεί ισχυρότερο μπροστά της!


‘Αρθρο με το οποίο καταργείται ο λεγόμενος “στρατιωτικός συνδικαλισμός” προστίθεται στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που ετοιμάζεται να κατατεθεί μέσα στο καλοκαίρι! Η ΝΔ από την εποχή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου είχε αυτή την άποψη. Μετά από το 2015 επιχείρησε να έχει δική της παρουσία στο χώρο και τώρα, μετά επανέρχεται στη θέση της για απαγόρευση του “χακί συνδικαλισμού”.

Υπάρχουν βεβαίως εκείνοι που επιμένουν να επισημαίνουν στους υποστηρικτές της απαγόρευσης, ότι το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ενδυναμώσουν κι άλλο τον “στρατιωτικό συνδικαλισμό”! Πως;

Υπενθυμίζουν ότι όσα πέτυχαν οι στρατιωτικοί, τα πέτυχαν έχοντας δημιουργήσει “αστικά σωματεία”, τα οποία κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει. Μέσω αυτών ξεκίνησαν τους δικαστικούς αγώνες στους οποίους κέρδισαν συντριπτικά έναντι κυβερνήσεων. Σ΄ αυτή τη μορφή “οργάνωσης” θα επανέλθουν οι στρατιωτικοί, χάνοντας απλά κάποιες διευκολύνσεις που είχαν οι “χακί συνδικαλιστές”. Οι διεκδικήσεις θα μπορούν να συνεχιστούν με τη χρήση όλων των νόμιμων μέσων και ουδείς από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα μπορεί να τις εμποδίσει.

Η εμπειρία άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων και της Κύπρου δεν διδάσκει τίποτα και κανέναν στην Αθήνα όπου αυτό που προέχει είναι να “πουλήσουν” τα κόμματα όσα τα ακροατήρια τους επιθυμούν.

Θα επανέλθουμε στο θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες, όπως και με τα ερωτήματα που προκύπτουν για τις εμμονές αλλά και την …απέραντη υποκρισία όσων εισηγούνται λύσεις κατάργησης του “χακί συνδικαλισμού”, αλλά κάνουν τα στραβά ματιά στα Σώματα Ασφαλείας, γιατί έτσι τους βολεύει.