Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ»!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Σφράγιση παράνομου τεμένους στον Πειραιά ενεργοποιεί φιλοτουρκικά συστήματα κατά της χώρας! Με τη στήριξη του "Ψευτομουφτή" Ξάνθης!!!

Την προσπάθεια της Τουρκίας να εμπλακεί σε ό,τι έχει να κάνει με το Ισλάμ στην Ελλάδα  επιχειρώντας να μετατραπεί σε έναν ιδιότυπο πάτρωνα των μουσουλμάνων που ζουν στην χώρα αλλά και να δημιουργήσει εστίες έντασης, αποκαλύπτει η υπόθεση της σφράγισης ενός παράνομου τεμένους στον Πειραιά.

Αν και μέχρι τώρα ήταν γνωστές οι προσπάθειες παρέμβασης της Τουρκίας σε θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, πλέον φαίνεται ξεκάθαρα πως οι επιδιώξεις της γειτονικής χώρας είναι μεγαλύτερες.

Όπως αποκαλύπτει το orthodoxia.info η σφράγιση του παράνομου τεμένους «Αλ Αλντάλους» στον Πειραιά, ενεργοποίησε μια σειρά από φιλοτουρκικούς μηχανισμούς στην Ελλάδα οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ, καλούν τους μουσουλμάνους σε καταπάτηση των ελληνικών νόμων.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ»

Πρωτοστάτης των αντιδράσεων για την σφράγιση του παράνομου τεμένους στον Πειραιά είναι ο γνωστός από τις πολλές δημόσιες παρεμβάσεις του, πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, Ναϊμ Ελγαντούρ.


Ο Ελγαντούρ, στην Ένωση του οποίου ανήκει το εν λόγω παράνομο τζαμί, εξέδωσε ανακοίνωση στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά με την οποία εγκαλεί το ελληνικό κράτος γιατί δεν διαπραγματεύτηκε μαζί του ενώ μέμφεται την χώρα πως καταπιέζει τα δικαιώματα των μουσουλμάνων εμπλέκοντας μάλιστα τους χριστιανούς της χώρας σε μια προφανή προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

«…αυτό το απροσδόκητο κλείσιμο είναι μία συμβολική πράξη της Πολιτείας που στοχεύει στην καταπίεση της θρησκευτικής έκφρασης όταν αυτή δεν προέρχεται από την επικρατούσα θρησκεία.» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Μουσουλμανικής Ένωσης, η οποία όχι μόνο αποσιωπά πως το τζαμί λειτουργεί παράνομα στον Πειραιά εδώ και τρεις δεκαετίες αλλά θεωρεί και «φυσιολογικό» το να συνεχίσουν να δημιουργούνται νέα παράνομα τεμένη τα οποία χαρακτηρίζει «ιδιωτικούς χώρους».

«Το γεγονός είναι ότι η προσευχή των Μουσουλμάνων δεν σταματά, οι πιστοί θα εξακολουθήσουν να προσεύχονται είτε σε γνωστό δημόσιο είτε σε άγνωστο ιδιωτικό χώρο» αναφέρεται στην ανακοίνωση που συνεχίζει με υποδείξεις προς το ελληνικό κράτος.

«Οι αρχές θα έπρεπε να ενθαρρύνουν την ορατή λατρεία αντί να κλείνουν δημοφιλείς χώρους που φυσιολογικά θα αντικατασταθούν από ιδιωτικούς χώρους. Αυτή η πρακτική κάνει τους πιστούς δύσπιστους απέναντι στο κράτος και αυτό μας ανησυχεί βαθιά».

Κι αν η επίσημη ανακοίνωση τηρούσε κάποια ελαφρά προσχήματα, η προσωπική ανάρτηση του Ελγαντούρ στην σελίδα του σε κοινωνικό δίκτυο δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τις προθέσεις του.


Γράφει με αραβικά γράμματα σε κόκκινο φόντο.

«Ας πέσουν οι κατάρες του Αλλάχ επάνω στην επιτροπή της ατίμωσης, η οποία έδωσε στο ελληνικό γουρούνι τη δικαιοδοσία να εμπαίζει τα τεμένη των Μουσουλμάνων και τα δικαιώματά τους στην Ελλάδα» 

Το «ελληνικό γουρούνι» στο οποίο αναφέρεται  Ελγαντούρ δεν είναι άλλος από τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργο Καλαντζή που έχει τη σχετική αρμοδιότητα και προφανώς οι Έλληνες αστυνομικοί που εφαρμόζουν το νόμο.

Ο Καλαντζής είναι ο άνθρωπος που είχε πρωτοστατήσει στην κατασκευή του επίσημου τεμένους των Αθηνών με ελληνικά και όχι τουρκικά ή άλλα ξένα χρήματα κάτι το οποίο ο Ελγαντούρ δεν επιθυμούσε, στηρίζοντας την τουρκική «προσφορά». Μάλιστα έχει χαρακτηρίσει το επίσημο τέμενος «περίπτερο» δημιουργώντας για μια φορά εντυπώσεις κατά της Ελλάδας.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Ο Ελγαντουρ φαίνεται πως δεν είναι μόνος του σε αυτό. Αρωγοί στην προσπάθεια του να επιβάλλει τις δικές του αντιλήψεις στο ελληνικό κράτος βρέθηκαν άλλα γνωστά πρόσωπα από την Θράκη που χρόνια τώρα προσπαθούν να πράξουν το ίδιο.
Ένας από αυτούς είναι ο γνωστός ψευδομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μέτε ο οποίος γράφει σε άλλη ανάρτηση του Ελγαντουρ για το θέμα:


«Αδελφέ μου, περαστικά σας. Εδώ τους Ρομά, τα αδέρφια μας, που χρησιμοποίησαν ένα προκάτ κτίριο σαν τζαμί, οι αστυνομικοί τους έκαναν νταϊλίκια, κόβοντας πρόστιμα 10.000 ευρώ σε έξι νεαρούς. Δεν μας επιτρέπουν το εζάν αλλά εκκλησία υπάρχει. Χρόνια τώρα δεν δίνουν άδειες για τα τζαμιά. Υπάρχει ισότητα και δημοκρατία αλλά που; Σίγουρα δεν έφτασε την Ελλάδα. Υπομονή και δουλειά και  η επιτυχία θα έρθει από τον Αλλάχ».

Ο Μέτε, που είναι επίσης γνωστός για τις σχέσεις του με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής που συντάσσεται με τον Ελγαντούρ παραλείπει να αναφέρει στην ανάρτηση του, πως το προκατασκευασμένο τέμνος μπου έκλεισαν οι ελληνικές αρχές ήταν επίσης παράνομο και είχε τοποθετηθεί λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το νόμιμο τέμενος της περιοχής.

Παραλείπει, επίσης, να αναφέρει ότι στη ήδη Θράκη λειτουργούν 250 Τζαμιά και η Ελληνική Πολιτεία έχει ψηφίσει ειδικές ευνοϊκές ρυθμίσεις για να διευκολύνονται οι εργασίες ανακαίνισης και κατασκευής τους.
 
Ανδρέας Λουδάρος.