Οι ''ιπτάμενοι δολοφόνοι'' πάνε Έβρο & Αιγαίο


Με άμεση "θωράκιση" του Έβρου και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου απαντάει η Ελλάδα στην τουρκική προκλητικότητα. 

Η άφιξη των επιθετικών ελικοπτέρων Kiowa Warrior και η τακτική αξιοποίησή του προσθέτει σοβαρότατα άλυτα προβλήματα στις τουρκικές επιδιώξεις απέναντι στην πρώτη γραμμή των νησιών μας που κινδυνεύουν άμεσα με τουρκικές αεραποβατικές ενέργειες.

Tα ελικόπτερα αυτά θα σχηματίσουν στα νησιά του Αιγαίου την ελληνική δύναμη αμέσου επεμβάσεως των κοιτασμάτων μας, για πιθανή δράση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο εναντίον της τουρκικής προκλητικότητας, η οποία δεν έχει πλέον μέτρο. 

Το σχέδιο της Στρατιωτικής ηγεσίας  

Με φόντο ένα ελικόπτερο kiowa warrior, o αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, πραγματοποίησε στις 3 και 4 Ιουνίου διήμερη επίσκεψη στην 1η Στρατιά, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο.

Η φωτογραφία με τον «ινδιάνο» της Αεροπορίας Στρατού δεν είναι καθόλου τυχαία όπως και η επίσκεψη στην 1η Στρατιά.

Ο Αντιστράτηγος Λαλούσης ενημερώθηκε για την πορεία της εκπαίδευσης των πιλότων της Αεροπορίας Στρατού και το χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου θα υπάρχει η απαιτούμενη ετοιμότητα αποστολής των Kiowa Warriors σε Έβρο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ώστε να περάσει άμεσα το μήνυμα σφραγίσματος κάθε ονείρου περί γαλάζιας πατρίδας.

Δίπλα του, ο διοικητής Βασίλειος Παπαδόπουλος, με τον οποίο επισκέφθηκαν και την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Έχοντας περάσει από την θέση του διοικητή Ειδικών Δυνάμεων, αλλά και διοικητής της 32 Ταξιαρχίας, ο πολύπειρος αξιωματικός είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την συγκεκριμένη θέση.
Με τον Αρχηγό ΓΕΣ έχουν άψογη συνεργασία και κοινή αντίληψη.