Πολεμικά αεροσκάφη του LNA κατέστρεψαν μια πυροβολαρχία ισλαμιστών – Νεκροί Τούρκοι αξιωματικοί


Πολεμικά αεροσκάφη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) κατέστρεψαν, ξημερώματα Δευτέρας, μια ολόκληρη πυροβολαρχία των φιλότουρκων ισλαμιστών της Τρίπολης, του καθεστώτος του Φαγιέζ αλ Σαράτζ, καθώς αυτή κινούνταν προς την πόλη λιμάνι της Σύρτης.

Μεταξύ των θυμάτων λέγεται ότι υπάρχουν Τούρκοι αξιωματικοί και Σύροι τζιχαντιστές μισθοφόροι, σύμφωνα με το γραφείο Ενημέρωσης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Addresslibya.

«Τα μαχητικά μας κατέστρεψαν μια ολόκληρη πυροβολαρχία που συμπεριλάμβανε και τρία τουρκικής κατασκευής πυροβόλα, δύο τανκς και έξι τεθωρακισμένα οχήματα και επιπλέον ένα μεγάλο λεωφορείο».

Η ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι στα οχήματα που καταστράφηκαν επέβαιναν Τούρκοι αξιωματικοί και Σύροι μισθοφόροι, σημειώνοντας ότι, τα (νεκρά) σώματά τους θάφτηκαν στην άμμο (της ερήμου) αφού ξεκίνησαν την απερίσκεπτη κίνησή τους προς τη Σύρτη, η οποία είναι ασφαλής και ενθαρρυμένη παρά τη σοβαρή κατάσταση εξαιτίας των Τούρκων εισβολέων και των πολιτοφυλακών τους.

Χερσαία στρατεύματα του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) έπληξαν ένοπλες μονάδες της ισλαμικής κυβέρνησης ανατολικά της Μισράτα, σταματώντας την κίνησή τους προς τη Σύρτη.

Το γραφείο Ενημέρωσης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) προσθέτει ότι πραγματοποιήθηκαν πολλές αεροπορικές επιδρομές με στόχο συγκεντρώσεις των υποστηριζομένων από την Τουρκία πολιτοφυλακών ανατολικά της Μισράτα.