«Τσαμπουκά» στους Τούρκους από την Σακελλαροπούλου: Θα μεταβεί στο Αγαθονήσι και στους Λειψούς, παρά τις απειλές


Το Εθνικό φυλάκιο στο Αγαθονήσι και τους Λειψούς θα επισκεφθεί την Δευτέρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρά τις απειλές των Τούρκων.

Πρόκειται για μια επίσκεψη με μεγάλο συμβολισμό, καθώς τα δυο ακριτικά νησιά έχουν μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας, ενώ έχει προηγηθεί το ταξίδι της Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θράκη.

Η επίσκεψη αυτή καθ΄εαυτή αποτελεί ασφαλώς έναν συμβολισμό της Προέδρου, ιδίως σε μια εποχή που η Άγκυρα αυξάνει την ένταση, ενώ ετοιμάζεται για την αποστολή γεωτρυπάνων σε περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναμένεται να τοποθετηθεί στα δυο ακριτικά νησιά για την τουρκική προκλητικότητα.

Σημειώνεται ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει επισημάνει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες ότι η υπεράσπιση της εδαφικής μας κυριαρχίας και των εθνικών μας συνόρων έχει και ευρωπαϊκή διάσταση, καθώς τα ελληνικά σύνορα είναι ταυτόχρονα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώ, σε επίσκεψη της στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

«Η χώρα μας, προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο, με απόλυτο σεβασμό προς τις διεθνείς συνθήκες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτές, αποτελεί υπόδειγμα δημοκρατικής και ειρηνικής δύναμης που πιστεύει στη συνύπαρξη, τη συνεργασία και την φιλία των λαών της περιοχής.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα δείξει αδυναμία μπροστά σε οποιαδήποτε επιθετικότητα και ενέργεια που στρέφεται εναντίον της. Οι Ένοπλες Δυνάμεις το αποδεικνύουν κάθε μέρα. Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη. Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι αυτονόητη».