Τούρκοι στρατιωτικοί ε.α: ''Μην τολμήσει να πάει η Ελληνίδα ΠτΔ στο Αγαθονήσι, μας ανήκει!''


Ετοιμάζουν παράλληλη κρίση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο;

Στην γειτονική χώρα κυκλοφορεί ο περιβόητος Κεμαλιστής Ουμίτ Γιαλίμ, συνταγματάρχης ε.α και πρώην γγ του τουρκικού ΥΠΑΜ, ο οποίος κατά καιρούς αναφέρει ότι η Ελλάδα κατέχει τουλάχιστον 18 τουρκικά νησιά. 

Ο Γιαλίμ ο οποίος όπως αναφέραμε είχε διατελέσει στο παρελθόν γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ουσιαστικά συμμετέχει στο σχέδιο συνδιαμόρφωσης της κοινής τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, υλοποιώντας στοχευμένη προπαγάνδα που έχει στόχο τα ελληνικά νησιά, τα οποία οι νεο-Οθωμανοί Τούρκοι τα θέλουν αποστρατικοποιημένα (δηλώσεις Ακάρ) πάση θυσία και αυτό μας λέει πολλά.

Παλαιότερα ο Γιαλίμ ισχυριζόταν στον τουρκικό Τύπο ότι οι Οινούσσες και η Καλόλιμνος ήταν “τουρκικά νησιά” και τώρα ασχολείται με το Αγαθονήσι και την επίσκεψη της προέδρου της δημοκρατίας κ.Σακελλαροπούλου στο νησί, η οποία όπως δείχνει έχει ενοχλήσει πολλούς εθνικιστικούς κύκλους στην Άγκυρα.

“Η Ελλάδα αναζητά μια νέα πρόκληση στο Αιγαίο. Αυτή η επίσκεψη (της προέδρου της Ελλάδος) πρέπει να αποτραπεί. Η Αθήνα ετοιμάζεται για ένα νέο σχέδιο πρόκλησης στα νησιά του Αιγαίου που έχει καταλάβει παράνομα”, δηλώνει ο ίδιος.  

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΜ της Τουρκίας Umit Yalım, δήλωσε με περίσσεια προκλητικότητα ότι η επίσκεψη της Ελληνίδας προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει "να αποκλειστεί" και αυτό δείχνει ότι οι γείτονες έχουν χάσει το μέτρο και η αλαζονεία  τους "βαράει κόκκινο" .

Συγκεκριμένα ο Γιαλίμ ανέφερε: «Στον χάρτη που δημοσίευσε η Βρετανία, η οποία είναι συμβαλλόμενο μέρος στη Συνθήκη της Λωζάνης, έχει έξω από τα θαλάσσια σύνορα των Δωδεκανήσων το Αγαθονήσι, το οποίο θα επισκεφτεί η Πρόεδρος της Ελλάδος κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και έτσι σαφώς αποδεικνύεται ότι ανήκει στην Τουρκία", αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Δεν νομίζουμε ότι πρόκειται για μια αποσπασματική αντίδραση ενός πρώην Τούρκου αξιωματούχου με θητεία σε ΥΠΑΜ και ένοπλες δυνάμεις, αλλά για ένα προμελετημένο σχέδιο έγερσης θεμάτων στο Αιγαίο από την Τουρκία, το οποίο εκτελούν συγκεκριμένα άτομα που έχουν εγκριθεί από το τουρκικό καθεστώς.

Ο Ουμίτ Γιαλίμ είναι Κεμαλιστής, αλλά αυτό δεν μας λέει κάτι, διότι στην γειτονική χώρα όταν είναι να σχεδιάσουν οποιαδήποτε πρόκληση κατά άλλης χώρας συνομολογούν όλες οι πολιτικές πλευρές σε αγαστή συνεργασία.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι ο βρετανικός χάρτης που επικαλείται ο συγκεκριμένος Τούρκος πρώην αξιωματούχος, εκδόθηκε την περίοδο (1943), τότε δηλαδή που ο περιβόητος Βρετανός πρωθυπουργός Ο.Τσώρτσιλ παζάρευε με την Τουρκία την είσοδο της στον πόλεμο κατά της Γερμανίας και οι Τούρκοι του ζητούσαν συγκεκριμένα νησιά στο Αιγαίο. Βλέπετε οι Τούρκοι εποφθαλμιούσαν από τότε ελληνικά νησιά.

Τελικά δεν επήλθε για καλή μας τύχη καμία συμφωνία Τούρκων και Βρετανών (οι Τούρκοι δεν επιθυμούσαν επουδενί να πολεμήσουν τους Γερμανούς) και έτσι τα νησιά αυτά μας παραχωρήθηκαν επίσημα  ίγο μετά το τέλος του Δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.             

Πιθανό σενάριο προκλήσεων ταυτόχρονα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο
Η Άγκυρα πιθανόν να ετοιμάζει να προκαλέσει την χώρα μας ταυτόχρονα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επιτύχει τα άνομα σχέδια της που στοχοποιούν  και μικρονήσους εκτός της ΑΟΖ.

Ως εκεί έχει φτάσει η προκλητική και αδηφάγα τουρκική εξωτερική πολιτική, διότι της άνοιξε πραγματικά η όρεξη μετά την Συρία, το Ιράκ και την Λιβύη.

Η Ελλάδα οφείλει και ήδη το κάνει, να θέσει στην απέναντι πλευρά ρητά και κατηγορηματικά ότι κάθε τουρκική προσπάθεια πρόκλησης εντός ελληνικού χώρου (θάλασσα-έδαφος-αέρα) θα αντιμετωπίσει το σύνολο της χώρας και φυσικά τις πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις.

Το κόστος για την Τουρκία θα είναι δυσβάστακτο σε κάθε περίπτωση, ενώ οι αντιδράσεις διεθνώς απλά θα είναι καταιγιστικές και ας μην φαίνεται ξεκάθαρα τώρα.  

Σε ένα πιθανό σενάριο εμπλοκής με την Τουρκία, η ελληνική σθεναρή στάση θα επιφέρει και την διεθνή αντίδραση, που πάντα προσανατολίζεται με το δίκαιο, παρά τα όποια συμφέροντα της κάθε χώρας ξεχωριστά.  

Για αυτούς τους λόγους ο υπουργός εθνικής άμυνας  κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε χθες σε «συνάντηση υψηλού επιπέδου» στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων «Υποσμηναγός (Ι) Ν. Σιαλμάς», με θέμα την «Διαχείριση Διακρατικών Κρίσεων».

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κ.κ. Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Παναγιώτης Μηταράκης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος,ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνος Αλεξανδρής.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, Γενικός Διευθυντής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία γνωρίζει ότι οι Τούρκοι προετοιμάζονται πιθανόν για νέες προκλήσεις, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν,και προετοιμάζει και αυτή το μηχανισμό αντίδρασης της και ορθώς πράττει, διότι πιθανόν να έχουμε σύντομα εξελίξεις παράλληλα με το λιβυκό ζήτημα.