Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στο Βόρειο Ιράκ: Επιχείρηση «Claw-Tiger»

Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στο Βόρειο Ιράκ: Επιχείρηση «Claw-Tiger»


Μετά την εισβολή στη Συρία και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, η Άγκυρα εισέβαλε και στο Ιράκ, ξεκινώντας την επιχείρηση Claw-Tiger ανοίγοντας ταυτόχρονα τρία μέτωπα.

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Η Άγκυρα ξεκίνησε εκτεταμένες αεροπορικές επιχειρήσεις στο Βόρειο Ιράκ, όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι, από την Κυριακή το βράδυ.

Οι αεροπορικές επιδρομές ήταν προπαρασκευή της σημερινής εισβολής δύο 24ωρα μετά.

Οι Τούρκοι εισέβαλαν με πεζικό και βαρύ πυροβολικό στο Βόρειο Ιράκ και με την υποστήριξη επιθετικών ελικοπτέρων και αεροπορίας, αλλά και βομβαρδιστικών drones.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή της επιχείρησης Claw-Tiger στο έδαφος του Ιράκ, τονίζοντας ότι καλύπτεται από τους διεθνείς νόμους περί νόμιμης άμυνας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εξασφαλίσει από καιρό την άδεια του τουρκικού κοινοβουλίου, το οποίο ελέγχει απόλυτα, για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ.

Το πρακτορείο Anadolu αναφέρει τουρκικές δυνάμεις που επιχειρούν στο έδαφος του Ιράκ, με την υποστήριξη των αεροπορικών μέσων και παρουσιάζει βίντεο νυχτερινής προβολής από τις επιθετικές ενέργειες του τουρικού στρατού.


ΠΗΓΗ