H Αεροπορία του LNA εξόντωσε δυνάμεις τζιχαντιστών: Αιγυπτιακά τεθωρακισμένα συγκεντρώνονται στα σύνορα


Οι δυνάμεις του Χάφταρ δείχνουν να έχουν σταθεροποιήσει το μέτωπο στην Λιβύη και να έχουν κατορθώσει να ανακόψουν την κεκτημένη ταχύτητα των τουρκικών δυνάμεων αποθώντας τες από την Σύρτη τουλάχιστον στην παρούσα χρονική στιγμή.

Οι Τούρκοι επιχείρησαν να ενισχυθούν με τζιχαντιστές από το Τσαντ αλλά η Αεροπορία του LNA κατέστρεψε την φάλαγγά τους που ερχόταν από το Νότο.

Συνολικά καταστράφηκαν πάνω από 15 οχήματα μεταφοράς ενώ πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν επιζώντες. Σαφώς η έλευση των ρωσικών MiG-29 έχει αναβαθμίσει κάθετα τις δυνατότητες του LNA και αυτό φάνηκε στην επιτυχία της απώθησης των τουρκικών δυνάμεων από την Σύρτη.

To Κάιρο μετέφερε επιπλέον τεθωρακισμένα στα σύνορα και όλα δείχνουν πως ετοιμάζεται να επέμβει αν χρειαστεί. Πάντως σίγουρα θέλει να μεταφέρει στην Άγκυρα την πίεση ότι είναι αποφασισμένο να μην την αφήσει να καταλάβει ολόκληρη την Λιβύη.

Σημαντικό ρόλο έχουν παίξει στην μάχη της Σύρτης οι ρωσικές μισθοφορικές δυνάμεις. Η Μόσχα δεν θα επέτρεπε στην Άγκυρα να προχωρήσει παραπέρα...



 
ΠΗΓΗ