Απάντηση ΥΕΘΑ Νικ. Παναγιωτόπουλου για το «Εθνικό Όπλο» ΑΟΡ


Απάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 7732/26-06-2020) με θέμα: «Εγχώρια παραγωγή ‘‘Εθνικού’’ Όπλου»

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Φραγγίδης με θέμα «Εγχώρια παραγωγή ‘‘Εθνικού’’ Όπλου», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Στην παρούσα φάση πραγματοποιείται καταγραφή τεχνικών χαρακτηριστικών οπλισμού που παράγεται και χρησιμοποιείται από προηγμένες στρατιωτικά χώρες. Επιδίωξη μας είναι όπως αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Επιπλέον, ήδη παρουσιάσθηκε σε εκπροσώπους του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) το «Εθνικό Όπλο» που σχεδίασε η «Σχεδιαστική Ομάδα ΑΟΡ».

Σε ό,τι αφορά στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ (ΕΑΣ ΑΒΕΕ), η εταιρεία βασιζόμενη στην πολυετή εμπειρία της στην παραγωγή φορητού οπλισμού και έχοντας την τεχνική υποδομή για να υποστηρίξει οποιοδήποτε πρόγραμμα παραγωγής νέου τυφεκίου, επιθυμεί και θα επιδιώξει το μέγιστο ποσοστό συμμετοχής συμπαραγωγής και μεταφοράς τεχνογνωσίας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ