Αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αρχηγό ΓΕΣ του Ισραήλ. Απειλήθηκε η ζωή του..


Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι το ελικόπτερο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγoύ Aviv Kochavi έκανε προσγείωση έκτακτης ανάγκης λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σε ανακοινωθέν που δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα του Times of Israel ότι το ατύχημα προκλήθηκε από τεχνική βλάβη σε μια από τις μηχανές του ελικοπτέρου Black Hawk κατά τη μεταφορά του Kochavi και άλλων ανώτερων στρατιωτικών αξιωματούχων από τα κεντρικά γραφεία της Κνεσέτ στην Ιερουσαλήμ σε στρατιωτική βάση.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου έλαβε άμεσα μέτρα, γεγονός που του επέτρεψε να χειριστεί το ατύχημα με ασφάλεια και δεν υπήρξε κίνδυνος για τη ζωή των επιβατών, ανέφερε το ανακοινωθέν.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι το ελικόπτερο κατάφερε να προσγειωθεί στην αεροπορική βάση του Τελ Νουφ στο κέντρο της χώρας και στη συνέχεια ο αρχηγός του ΓΕΣ συνέχισε το ταξίδι του με ένα άλλο ελικόπτερο, τονίζοντας ότι βρίσκεται σ’ εξέλιξη έρευνα για το ατύχημα.

Και το 12ο ισραηλινό κανάλι, το οποίο αποκάλυψε το ατύχημα προτού εκδοθεί η επίσημη ανακοίνωση, ανέφερε ότι το συμβάν «θα εξελισσόταν σχεδόν σε καταστροφή» επειδή το πλήρωμα του ελικοπτέρου έκανε λάθος χειρισμό.

Το κανάλι δήλωσε ότι το πλήρωμα του ελικοπτέρου σταμάτησε κατά λάθος τη λειτουργία του δεύτερου κινητήρα, ο οποίος δεν είχε εκτεθεί σε καμία δυσλειτουργία και όχι τον ελαττωματικό κινητήρα, σημειώνοντας ότι το ελικόπτερο άρχισε να προσγειώνεται γρήγορα ως αποτέλεσμα αυτού, και η προσγείωση συνεχίστηκε, αλλά το πλήρωμα συνειδητοποίησε το σφάλμα του και αμέσως ξεκίνησε την επανόρθωση ενώ το ελικόπτερο ήταν εκείνη τη στιγμή μόλις 30 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον επικεφαλής της IDF παρουσίασε τεχνική δυσλειτουργία στον αέρα αναφέρει το timesofisrael.Και προσθέτει ενώ ο στρατός λέει ότι ο και οι άλλοι επιβάτες στο ελικόπτερο την περασμένη εβδομάδα δεν διέτρεξαν κίνδυνο, η τηλεόραση ισχυρίζεται ότι το συμβάν παραλίγο να καταλήξει σε «καταστροφή»