Στρατηγός Νίκος Μανωλάκος:«Απέναντι στον νόμο, είμαστε όλοι ίσοι»


«Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, βάζει κανόνες στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις. Όσο προστατεύει η Δημοκρατία μας, το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, άλλο τόσο οφείλει να προστατεύει και το δικαίωμα του πολίτη να κινείται απρόσκοπτα στο κέντρο της πρωτεύουσας, του επαγγελματία να εργάζεται ανεμπόδιστα και του καταστηματάρχη, να μη ζει με τον εφιάλτη μιας ακόμα διαδήλωσης που θα του κλείσει το μαγαζί», τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ.Νικόλαος Μανωλάκος στηρίζοντας τα μέτρα που θεσμοθετούνται με στόχο την «αποτροπή της ομηρίας του κέντρου της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων από πορείες και έκτροπα που προκαλούν ομάδες, οι οποίες εισχωρούν στις διαδηλώσεις».   

Λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ.Μανωλάκος, εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική σε όσους αντιδρούν με μένος απέναντι στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο και διακατέχονται από διχαστικές λογικές.  

«Με λύπη άκουσα κάποιους, να μιλούν για χούντες και κρυπτοφασιστικές λογικές…εμείς οι ηθικοί, οι καλοί, οι δημοκρατικοί κι εσείς οι ανήθικοι, οι κακοί, οι φασίστες….Το έχετε καταλάβει ότι σπέρνετε τον διχασμό, ή μήπως δεν σας ενδιαφέρει;» σημείωσε ο κ.Μανωλάκος απευθυνόμενος στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και συμπλήρωσε καυστικά πως «Εάν υπάρχει κάτι θετικό στην διακυβέρνηση του τόπου από την Αριστερά, είναι ακριβώς αυτό, ότι πέρασε από την εξουσία. Και πλέον ο λαός έχει άποψη και μνήμη  για όλους. Συνεπώς δεν ξεχνά και ξέρει να επιλέγει, γι’αυτό βρίσκεστε εκεί που είστε». 

Επισημαίνοντας πως «απέναντι στο νόμο είμαστε όλοι ίσοι», ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ, χαιρέτισε τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να εδραιωθεί η νομιμότητα και να ανοίξει ο δρόμος για πρόοδο και ευημερία, θέτοντας στο περιθώριο, τις φωνές που «αρέσκονται σε πρακτικές αναρχίας και κατάλυσης του έννομου κράτους».