Προληπτικά μέτρα πήρε ο Χαφτάρ: Ανέπτυξε S-300 για την ασφάλεια του εναέριου χώρου της Λιβύης


O Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια του εναέριου χώρου και της ζώνης ασφάλειας της αεροπορίας στις στρατηγικές περιοχές Σύρτης και Αλ Τζούφρα.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι έχουν ληφθεί σημαντικά μέτρα στις ανατολικές συνοριακές περιοχές με την Αίγυπτο με προηγμένα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-300.

Σύμφωνα με το Sputnik, ο στρατός της Λιβύης έχει αναπτύξει συστήματα S-300 στην περιοχή των ανατολικών συνόρων με την Αίγυπτο. Οι πηγές έδειξαν ότι το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-300 είναι ήδη ενεργοποιημένο και υπό το χειρισμό του LNA.

Η εφαρμογή αυτών των κανονισμών πραγματοποιείται προκειμένου να προστατευθεί το έδαφος της Λιβύης από τα τουρκικά αεροσκάφη που αποκτήθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Εθνικής Συμφωνίας και υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό.

Μεταφορές όπλων έχουμε και από την τουρκική πλευρά, έχουν σταλεί περισσότεροι εκτοξευτές πυραύλων T-122 Sakraya ως μέρος της αποστολής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στη Λιβύη τις τελευταίες δύο ημέρες. Οι εκτοξευτές πυραύλων T-122 Sakraya 122 χιλιοστά παράγονται από την τουρκική εταιρεία, Roketsan.

Η εταιρεία Roketsan ανακοίνωσε μια νέα γενιά πυραύλων 122 mm εξοπλισμένων με σύστημα καθοδήγησης λέιζερ για να χτυπήσει στόχους με ακρίβεια, ακόμη και κινούμενους, καθώς ο πύραυλος μπορεί να κατευθύνεται από δυνάμεις πεζικού στο έδαφος.