Η Ρωσία προέβλεψε εκ των προτέρων τις ενέργειες των Αμερικανών για να αποκτήσουν πρόσβαση στο S-400


Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Vadim Kozyulin επεσήμανε τις καλά μελετημένες ενέργειες της Ρωσικής πλευράς σχετικά με τη σύμβαση προμήθειας συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 στην Τουρκία.

 Η πρωτοβουλία του Αμερικανικού γερουσιαστή John Thune σχετικά με την αγορά των Ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων  S-400 από την Τουρκία δεν πέρασε  απαρατήρητη από τη Ρωσική κοινότητα εμπειρογνωμόνων. Έτσι, σε συνέντευξή του στο Ομοσπονδιακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανώτερος ερευνητής στο Κέντρο Πολιτικών Σπουδών της Ρωσίας Vadim Kozyulin δεν απέκλεισε την πιθανότητα μιας τέτοιας εξέλιξης γεγονότων, ωστόσο, επεσήμανε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είχε προβλέψει εκ των  προτέρων τις πιθανές ενέργειες των Αμερικανών με στόχο την πρόσβαση στα σύγχρονα συστήματα αεροπορικής άμυνας της .

 «Ο Ερντογάν είναι πολύ απρόβλεπτος, ενεργεί με βάση την πραγματική πολιτική», δήλωσε ο Κοζουλουλίν, επισημαίνοντας την περίοδο κατά την οποία η Τουρκική πλευρά αποφάσισε να ρίξει ακόμη και τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις για να ευχαριστήσει τη Δύση, και στη συνέχεια είπε: «Δεν αποκλείω την απόφαση του Ερντογάν να μεταφέρει τα συστήματα αεροπορικής άμυνας, αλλά Υποθέτω ότι η σύμβαση για την προμήθεια συγκροτημάτων στην τουρκική πλευρά ορίζει ότι η χώρα δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Σίγουρα η Rosoboronexport, όταν πουλούσε το S-400 στην Άγκυρα, εξακολουθούσε να λαμβάνει υπόψη αυτή τη δυνατότητα. “

 Ως «ασφάλιση» έναντι τέτοιων απειλών διαρροής στρατιωτικής τεχνολογίας από τη ρωσική πλευρά, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα αρκετά μέτρα. Το πρώτο σημείο είναι ότι τα εξαγόμενα όπλα είναι πάντα κατώτερα από τα όπλα που μπαίνουν στο οπλοστάσιο του δικού τους στρατού. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το τουρκικό S-400 δεν αντιλαμβάνεται όλες τις δυνατότητες που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 
Δεύτερον, ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι στην ίδια τη σύμβαση, ενδέχεται να αναφερθούν εμπόδια στην πρόσβαση τρίτων στο S-400.

 “Υποθέτω επίσης ότι το έγγραφο περιέχει επιφύλαξη ότι δεν πρέπει να επιτραπεί σε ξένο στρατιωτικό προσωπικό να χρησιμοποιήσει τα συστήματα, καθώς η ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι μυστική”, εξήγησε ο Κοζιουλίν.

 Ωστόσο, ακόμη και αν αυτά τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας πέσουν στα χέρια Αμερικανών ειδικών με οποιονδήποτε τρόπο, η Ρωσία δεν θα χάσει την υπεροχή της σε αυτόν τον τομέα των όπλων, καθώς σύντομα τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας θα λάβουν τα τελευταία συστήματα αεράμυνας S-500.

 «Σε κάθε περίπτωση, τα προγράμματά μας για τη δημιουργία νέων συστημάτων αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα, οπότε ενώ οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιούν  το παλιό, θα έχουμε ένα νέο, για αυτήν  την πάντοτε περίπτωση», Ο Κοζουλίν συνόψισε.

Νωρίτερα, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Βίκτορ Μουραχόφσκι μίλησε για τα πλεονεκτήματα του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Sarmat. Διαβάστε περισσότερα στο PolitPazzle.

 Συντάκτης: Giordano Bruno

https://politpuzzle.ru/167231-rf-zaranee-predvidela-dejstviya-amerikantsev-s-polucheniem-dostupa-k-s-400/