Στρατηγός εξηγεί τους στόχους των δοκιμών S-400 στην Τουρκία


Οι δοκιμές των ρωσικών S-400 επέτρεψαν στον τουρκικό στρατό να μελετήσει τις λεπτομέρειες της χρήσης, να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα του Ρωσικού συστήματος και ενδεχομένως να βρει αδυναμίες, δήλωσε στο RIA Novosti ο Υποστράτηγος Αλεξάντερ Λουζάν, πρώην αναπληρωτής Διοικητής των Δυνάμεων Αεράμυνας της Πολεμικής Αεροπορίας της ΕΣΣΔ.

Η ιστοσελίδα Fighter Jets World ανέφερε προηγουμένως ότι ο Τουρκικός στρατός έχει ξεκινήσει νέες δοκιμές των συστημάτων πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 εναντίον Αμερικανικών μαχητικών F-16 και F-4 στην αεροπορική βάση Murted κοντά στην Άγκυρα.

«Κατά τη διάρκεια της δοκιμής των πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος S-400, ο τουρκικός στρατός εντόπισε αεροσκάφη και πραγματοποίησε τις λεγόμενες ηλεκτρονικές εκτοξεύσεις σε αυτά.

 Αυτό τους επιτρέπει να μελετήσουν ταυτόχρονα τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής, να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα, ίσως ένας άλλος στόχος ήταν να βρουν τις αδυναμίες του συστήματος”, δήλωσε ο Λουζάν.

Ο Στρατηγός σημείωσε ότι είναι τεχνικά αδύνατο να εξαχθούν τεχνολογίες από τους S-400, “έτσι τα χαρακτηριστικά τους πρέπει να γίνουν κατανοητά εμπειρικά.”

https://ria.ru/20200709/1574134789.html