“Σπατάλη χρημάτων” οι S-400 – Δυσαρεστημένοι οι Τούρκοι με την αγορά

“Σπατάλη χρημάτων” οι S-400 – Δυσαρεστημένοι οι Τούρκοι με την αγορά


Για κάποιους η επένδυση αυτή ήταν καταστροφικό λάθος του Ερντογάν

ΗΤουρκία χαρακτήρισε την αγορά ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-400 ως σπατάλη χρημάτων. Αυτό αναφέρεται από την Defense-Arabic, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

Οι κάτοικοι της Τουρκίας είναι δυσαρεστημένοι με το τεράστιο κόστος απόκτησης των ρωσικών «άχρηστων» συστημάτων S-400 Triumph, ισχυριζόμενοι ότι οι αρχές πέταξαν χρήματα.

Σύμφωνα με τους αναγνώστες της εφημερίδας Yeniçağ, η αγορά αντι-βαλλιστικών συστημάτων από τον Ερντογάν ήταν ένα καταστροφικό λάθος, δεδομένου ότι τα συστματα εξακολουθούν να μην δραστηριοποιούνται. Εκτός από την απώλεια του συμβολαίου για την αγορά αμερικανικών μαχητών F-35, η Άγκυρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κυρώσεις από το εξωτερικό.

Οι Τούρκοι σχεδίαζαν να θέσουν σε ενέργεια τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ωστόσο, τα στρατιωτικά σχέδια μεταφέρθηκαν πρώτα τον Μάιο και μετά τον Ιούνιο, αναφέρει το echedoros-a.gr.

Ωστόσο, ακόμη και τώρα τα συγκροτήματα συνεχίζουν να παραμένουν σε αδράνεια.
Σύμφωνα με άλλες πηγές, η απόκτηση της πρώτης παρτίδας των συστημάτων Triumph S-400 κόστισε στην Τουρκία 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια και το κόστος του δεύτερου εκτιμάται σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ως αποτέλεσμα, αποδεικνύεται ότι τα χρήματα καταβλήθηκαν, αλλά η αμυντική ικανότητα της χώρας δεν αυξήθηκε. Αντίθετα, η Άγκυρα έχει χάσει τα σύγχρονα μαχητικά F-35, λένε οι Τούρκοι.

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα δεν πλήρωσε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια στη Μόσχα, καθώς το ήμισυ του ποσού της σύμβασης είναι ρωσικό δάνειο.