Αλλάζουν πρότυπα οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) των ΕΔΘέματα που αφορούν στις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων (ΔΕΕ) βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με το διοικητή Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NATO Special Operations Headquarters - NSHQ), αντιστράτηγο Έρικ Γουέντ, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Διοικητή Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ [NATO Special Operations Headquarters (NSHQ)], Αντιστράτηγο Έρικ Γουέντ (Eric Wendt).

Κατά τη συνάντησή τους, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ). Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στην αναδιοργάνωση των Ελληνικών ΔΕΕ και στην πρόθεση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ να ολοκληρωθούν ταχύτατα οι σχετικές διαδικασίες, που θα προσδώσουν νέα πνοή και αποτελεσματικότητα στις ΔΕΕ της Ελλάδας, αφού πραγματικά πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα μετά από πολλά χρόνια. 

Η αναδιοργάνωση αυτή θα φέρει τις Ελληνικές ΔΕΕ πιο κοντά στα Νατοϊκά πρότυπα που έχει υιοθετήσει σχεδόν το σύνολο των χωρών της Συμμαχίας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μεταξύ άλλων, επεσήμανε το ρόλο των Ελληνικών ΔΕΕ στα Βαλκάνια και τη συνεισφορά τους στις εταιρικές σχέσεις της Συμμαχίας και εξέφρασε την επιθυμία της διοργάνωσης στην Ελλάδα του Νατοϊκού Συνεδρίου Διοικητών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (NSHQ SOF Commanders Conference) το 2022 ή το 2023.